To je to što me zanima!

'I umirovljenike sa puno staža motivirati da ostanu raditi'

Vladin predstavnik prihvatio je prijedlog Silvana Hrelje (HSU) da se motivira umirovljenike sa dugogodišnjim stažem da ostanu u svijetu rada, umjesto da idu u mirovinu iako prosječno imaju više od 42 god. staža
Vidi originalni članak

Svoj prijedlog Hrelja je formalizirao u amandman koji je podnio na izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju, a o kojem svoje mišljenje još treba dati i Hrvatski sabor.

Hreljin amandman jedan je od rijetkih koji su u današnjem izjašnjavanju o amandmanima na nekoliko zakonskih prijedloga, prihvatili Vladini predstavnici.

PODACI Na mirovinskom zavodu 2,3% više osiguranika nego lani

Odbili su i prijedlog klubova SDP-a, ZLB i HSS/RF-a da Sabor zaduži Vladu da mu u roku 90 dana predloži izmjene Zakona o socijalnoj skrbi kojima će onemogućiti upis zabilježbe na nekretninu korisnika zajamčene minimalne, usluge organiziranog stanovanja i smještaja koju korisnik koristi za stanovanje.

Vladini predstavnici odbili su i 30-ak oporbenih amandmana na prijedlog novog Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

VEČERNJI LIST: Novi zakon stvorit će još veći jaz među umirovljenicima

Isto su postupili i s prijedlogom Nina Raspudića (Most) da Sabor o tom prijedlogu provede treće čitanje, a da se prije plenarne rasprave o njemu održi tematska sjednica Odbora za obrazovanje i znanost sa širokim krugom relevantnih sudionika.

Neovisno o Vladinom odbijanju, Sabor u podnevnom glasovanju može drugačije odlučiti o sudbini predloženih amandmana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare