To je to što me zanima!

I 'Vatreni' se uključili: Bolesnoj Marli pomogao bi skupi prsluk

Za tromjesečnu bebu Marlu koja boluje od cistične fibroze organizira se humanitarni malonogometni turnir. Hrvatski nogometni reprezentativci za aukciju će donirati svoje potpisane dresove
Vidi originalni članak

 Lana (31) i Goran (30) Malogorski ovog Valentinova bili su najsretniji par. Rodila im se toliko željena i iščekivana kći Marla. Bili su uvjereni da će je nekoliko dana kasnije odvesti u njihov dom u Gornjem Jesenju, koji su pomno uredili za obiteljski život.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Umjesto kući, Marla je nakon rođenja odvezena u Klaićevu bolnicu na prvu operaciju, a sada se tamo oporavlja od druge operacije. Dijagnosticirali su joj rijetku genetsku bolest cističnu fibrozu. Osnovno obilježje te bolesti je stvaranje gustog, ljepljivog sekreta na svim mjestima gdje ima žlijezda s vanjskim izlučivanjem, a to je najviše izraženo u dišnim putovima, gušterači, crijevu, žučnom sustavu, reproduktivnom sustavu i žlijezdama znojnicama.

- Gledali smo u liječnika, isprva mislili da je nešto banalno, a onda na internetu pronašli što ta dijagnoza zapravo znači. Vjerujte mi, bili su to najgori osjećaji u našem životu. Taj period obilježila je strepnja i suze, plakali smo svi - povjerava nam Goran, dugogodišnji golman u malom nogometu.

Iako Marla više nije spojena na vrećicu i ima normalnu probavu, najveća su opasnost pluća na kojima se zbog bolesti nakuplja puno sekreta kojeg ne može izbaciti. Marla svakodnevno treba inhaliranje i dreniranje i pomogao bi joj “Vest” drenažni prsluk od 100 tisuća kuna, no nije na listi HZZO-a. Goran je prije mjesec dana dobio stalan posao i htio dići kredit da Marli kupi spasonosan aparat.

- Međutim, moji malonogometaši Jura, Igor, Dino i Mislav organizirali su 1. lipnja u NC Doberman u Zagrebu humanitarni malonogometni turnir “Zagrljaj za Marlu” kako bi prikupili novac za “Vest” prsluk. Hvala nije dovoljno reći, dužnik sam im - u dahu nam je rekao Goran prije polaska u Klaićevu. U akciju su se uključili i hrvatski nogometni reprezentativci koji će za aukciju prije turnira dostaviti potpisane dresove. Sav novac bit će uplaćen na Marlin račun. Ravnatelj Klaićeve dr. Goran Roić potvrdio je da je “Vest” drenažni prsluk skup, no i vrlo učinkovit u odljepljivanju sekreta s dišnih organa.     

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 20.05.2019.

    Uvijek me oduseve poznati i bogati kad se prikljuce nekoj humanitarnoj akciji..Sve ce uciniti samo da se ne uhvate za dzep.. Doniraju dresove koje bi inace bacili, besplatno pjevaju jer nemaju nista drugo ugovoreno, prodaju narcise umjesto da ih kupuju..Ukratko: kad im je dosadno ili ciste ormare, onda pokazu ''veliko srce''...

  • anahi 19.05.2019.

    Gdje je sad Marin Rončević, nek se pokaže?

  • 19.05.2019.

    Pa Milin tata raspolaže sa grdnim milionima dajte pustite javnost na miru i priupitajte covjeka za pomoc i njemu su drugi pomogli. Nidu pare njegove neka da.

Komentiraj...
Vidi sve komentare