To je to što me zanima!

'Iako možemo zaplijeniti cijelu plaću, odričemo se tog prava!'

Nama nikada nije niti će bit u interesu dovoditi klijente u takve nepovoljne situacije, sve dok postoji mogućnost dogovora i spremnosti od strane klijenata za pronalazak zajedničkoga rješenja, poručuju iz RBA
Vidi originalni članak

Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) odriče se prava zapljene pune plaće, iako je, sukladno Odluci Ustavnoga suda, ukinuta odredba Pravilnika o načinu i postupku provođenja ovrhe na novčanim sredstvima, kojom je retroaktivno umanjeno pravo ovrhovoditelja.

- Sukladno našim prethodnim reakcijama na ovu temu, RBA je i dalje, kao i do sada, spremna na dogovore s klijentima kojima stoji na raspolaganju niz mogućnosti koje uključuju restrukturiranje, pa tako i mogućnost izvan sudske nagodbe. Nama nikada nije niti će bit u interesu dovoditi klijente u takve nepovoljne situacije, sve dok postoji mogućnost dogovora i spremnosti od strane klijenata za pronalazak zajedničkoga rješenja - poručuju iz banke.

Dodaju kako će sa svim klijentima koji su u komunikaciji s RBA i sa svima koji aktivno sudjeluju u dogovoru s RBA, i dalje tražiti rješenja koja su obostrano prihvatljiva, a koja isključuju zapljenu cijele plaće.

- Pristup i dalje podrazumijeva da sa svakim klijentom pronalazimo najbolje rješenje za financijsku situaciju u kojoj se osoba nalazi. Sukladno navedenom, proaktivno ćemo pristupiti poslodavcima i provesti što je potrebno kako se ne bi provela ovrha nad cijelom plaćom. Navedeno se odnosi na sve klijente za koje je to moguće temeljem dosadašnje komunikacije i odnosa Banke i klijenta - priopćili su iz RBA.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Kao_2 29.10.2017.

    Naj veće zlo u Hrvatskoj je Ustavni sud. I korumpirani suci Ustavnog suda.

  • PLJUCK 25.10.2017.

    Mi iz RBA smo toliko dobri,topli,pošteni i ljupki,da nemožete vjerovat.Prvenstveno mislimo na vas,dragi građani i na to kako da vam pružimo što više ljubavi...u svakom trenutku u svakoj pozi....

  • hipron 25.10.2017.

    banke lažu,,,skinuće one i posrane gaće sa vas ako ste im dužni,,,bezbrojne deložacije do sada potvrđuju moje pismo

Komentiraj...
Vidi sve komentare