To je to što me zanima!

Identificirani posmrtni ostaci 8 žrtava iz Domovinskog rata

"Danas smo identificirali osam osoba nestalih - i to po tri osobe iz Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije, te dvije iz Osječko baranjske županije"
Vidi originalni članak

Na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na zagrebačkoj Šalati, identificirani su u četvrtak posmrtni ostaci osam žrtava iz Domovinskog rata, ekshumiranih iz masovnih i pojedinačnih grobnica na području Republike Hrvatske - dvojice hrvatskih branitelja i šest civila.

Identifikaciji je nazočila zamjenica ministra branitelja Vesna Nađ koja je izvijestila da Hrvatska traži još 1588 svojih nestalih građana. Danas smo identificirali osam osoba nestalih u Domovinskom ratu - i to po tri osobe iz Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije, te dvije iz Osječko baranjske županije, rekla je Nađ.

Riječ je o dvojici hrvatskih branitelja, a ostalo su civilne žrtve, naglasila je, dodavši kako Ministarstvo branitelja ima strateški cilj pronaći, ekshumirati i identificirati sve nestale osobe tijekom Domovinskog rata.

 Sve bliže smo tom cilju i 90 posto slučajeva smo riješili, izjavila je Nađ. 

Rekla je i kako se danas obilježava Međunarodni dan ljudskih prava, te da je ova identifikacija mali doprinos Ministarstva u očuvanju i zaštiti ljudskih prava ali i senzibilizaciji javnosti da je to jedno od najvažnijih humanitarnih pitanja iz Domovinskog rata.

 Ministarstvo  neće žaliti ni financijska ni kadrovska sredstva da dođemo do tog svog strateškog cilja, istaknula je Nađ.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 10.12.2015.

    Neka počivaju u miru, u svojoj zemlji. Nadam se da će im obitelji naći malo utjehe na mjestima njihovih posljednjih počivališta.

  • mary_s 10.12.2015.

    u toj agoniji barem njihove obitelji mogu dostojno pokopati njihove posmrtne ostatke...

  • UsorskaBanovina 10.12.2015.

    Potpuno se zataskavaju zlocini II svj. rata a pogotovo poraca, ovo iz domovinskog rade pod rucnom uz kontiunirane napore sveznalica tipa Puhovski, Klasnic, Pusic, itd. uz svesrdnu pomoc Strbca da se rehabitilira Srbija i sve svede na "ma 'ko nas zavadi bre". Usudio bih se reci da se prikrivaju i oni koji su nepotrebno i nepravedno cinili zlocine nad Srbima da bi se imalo opravdanje za za nerad i za teoriju podijeljene krivnje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare