To je to što me zanima!

Idu, ali šute: Ni Vesna Pusić neće govoriti na paradi u Splitu

Vlada se odbija jasno izraziti o pravima LGBT zajednice, to je licemjerno, kažu organizatori. Paradi ponosa pridružit će se pet članova Vlade, ali nitko neće govoriti
Vidi originalni članak

Pet članova Vlade priključit će se Povorci ponosa u Splitu, ali nitko od njih neće održati govor na pozornici. Očekivalo se da će to učiniti ministrica Pusić, ali ona je poslala obavijest organizatorima da neće. 

- Ministri dolaze u povorku, no Vlada se odbija jasno izraziti o pravima LGBT zajednice zbog kojih prosvjedujemo. Njihova šutnja je licemjerje - smatra Sanja Juras iz udruge Kontra.

Ističe kako je jedini način da se izjednače prava istospolnih i heteroseksualnih parova izmjena Obiteljskog zakona.

- Vlada nema jasan stav o tome, ponašaju se kao da u Hrvatskoj ne postoje djeca koja žive u takvim zajednicama.Problemi se javljaju zbog nasljeđivanja, obiteljske mirovine i zdravstvenog osiguranja - navela je Sanja Juras.

Split Pride starta u 14 sati

Drugi Split Pride u subotu će početi u 14 sati. Povorka će krenuti s Đardina, Ulicom kralja Tomislava, zatim Marmontovom i Rivom. Povorka će završiti na središnjem dijelu Rive gdje će održati dvosatni program. 

Idi na 24sata

Komentari 218

  • goran 987 11.06.2012.

    Gđa. Pupi..a misli da ako stavi naočale da je pametnija.Lijepi ste lijepi ali gdje se izgubilo poštenje

  • ludom 11.06.2012.

    Gospođo Pusić, bilo bi vam poštenije da se okrenete problemima koje imaju opljačkani hrvatski radnici, a ne da trošite novac hrvatskih građana za nebitne gluposti.

  • BorisJalovičar 11.06.2012.

    dakle... mladić pred sudcem: -prizajete li okrivljeni da ste dotičnu gospođu nazvali kobilom? -priznajem i kajem se -1500kn kazne i slučaj zaključen! -odgovara sudac -ali sudče, molim vas dali je prekršaj kobili reći gospođo? -pa nije... -e onda draga gospođo moj pozdrav, reče mladić oštećenoj i napusti sudnicu :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare