To je to što me zanima!

Idući tjedan opet snijeg, a za obalu izdan alarm zbog bure

Za danas i sutra su na snazi narančasto i crveno upozorenje meteoalarma zbog olujne i orkanske bure na obali. Narančasti alarm je na snazi za područje cijele obale
Vidi originalni članak

Sutra će biti djelomice sunčano, ujutro i ponovno potkraj dana u unutrašnjosti uz moguću maglu. Povremeno oblačnije uz mogućnost slabih oborina bit će u Slavoniji, gorskoj Hrvatskoj i na južnom Jadranu. Jutarnja temperatura kretat će se od -6 do -1, na Jadranu uglavnom od 1 do 6, a najviša dnevna bit će od 0 do 5, na Jadranu 7 do 12 stupnjeva Celzijevih, izvijestio je DHMZ. Iako će nedjelja uglavnom biti suha, u ponedjeljak se već očekuje snijeg u središnjoj Hrvatskoj, gorju, a moguć je i na sjevernom Jadranu.

U utorak će biti većinom oblačno sa snijegom, uz stvaranje novog snježnog pokrivača, i to ne samo u gorju nego i u nizinama, piše HRT u svojoj vremenskoj prognozi. U srijedu postupan prestanak oborina i razvedravanje sa zapada, a u četvrtak i petak djelomice sunčano i uglavnom suho. Na Jadranu se u ponedjeljak očekuje naoblačenje s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. U utorak promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, pa i u obliku obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Na sjevernom dijelu puhat će bura, a na južnom jugo i južni vjetar. U srijedu djelomice sunčano, a malo kiše još može pasti na krajnjem jugu.

Za danas i sutra su na snazi narančasto i crveno upozorenje meteoalarma zbog olujne i orkanske bure na obali. Narančasti alarm je na snazi za područje cijele obale, što znači da se mogu očekivati naleti bure jači od 110 kilometara na sat. Za područje Velebitskog kanala na snazi je crveno upozorenje, očekuju se orkanski udari bure i do 140 kilometara na sat.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • krao_sam_1 11.02.2018.

    Barem ćemo imati bijeli zicbo

  • fantazist 11.02.2018.

    ženski mjesec

  • maxim m 10.02.2018.

    mora veljača svoje proveljat...

Komentiraj...
Vidi sve komentare