To je to što me zanima!

Igra mladog genijalca Filipa Herciga pobijedila 500 drugih inovatora

Filip Hercig (14) sve je zaludio svojom super društvenom igrom “Zabavan put Hrvatske”. Na ovogodišnjoj izložbi mladih inovatora INOVA 2016 pomeo je konkurenciju
Vidi originalni članak

Filip Hercig (14) sve je zaludio svojom super društvenom igrom “Zabavan put Hrvatske”. Na ovogodišnjoj izložbi mladih inovatora INOVA 2016 pomeo je konkurenciju od 500 izlagača. Ovaj mladi genijalac završio je osmi razred Osnovne škole Jelkovec u Sesvetama kraj Zagreba.

Igru je osmislio za drugo natjecanje, na kojem je tema bila napraviti igračku, a za koje se pripremao prije godinu dana. No dva tjedna prije, natjecanje je otkazano, a poduzetni Filip nije htio da njegov projekt propadne, pa je okupio tim jednako ambicioznih učenika iz drugih škola, koje je upoznao na mnogim natjecanjima i nastavili su razvijati igru. U “Zabavnom putu Hrvatske” upoznajete Lijepu Našu kroz pitanja o 24 grada, a igra je zasad prilagođena uzrastu od 10 do 15 godina. Hercig radi na proširivanju igre za starije igrače.

Mladi poduzetnik već ima poslovni plan, radi na redizajnu igre kako bi bila jeftinija za proizvodnju i već pregovara s investitorima kako bi krenuo u izradu igre na 3D printerima. Igra ima i online verziju. Filip i njegov tim sve su sami napravili, od prototipa igre do internetskih stranica. Hercig je ponosan i na digitalnu kockicu - inovaciju koju su uveli u svijet društvenih igara, ali radi na tome da kocku i pitanja iz igre premjesti u mobilnu aplikaciju za koju neće biti potreban pristup internetu. Mentor mu je bio razrednik Jadran Jelić.

- Ne želim biti kritičan prema sustavu obrazovanja, ali ništa od znanja koja smo uključili u ova dva projekta nismo naučili u školi - kaže Filip, koji smatra da bi djeca informatiku trebala učiti od prvog razreda.     

Radi na još tri nova projekta

Filip i tim rade i na platformi na kojoj će učenici dijeliti svoje projekte s javnošću, imati pristup e-učenju i informacije o upisima u srednju školu.     

Idi na 24sata

Komentari 4

  • SpužvaBobSkockani 15.06.2016.

    Genijalaca imamo, vrijednih ljudii mamo, poštenih ljudi imamo , svih uzrasta ali ih je najmanje u saboru, vladi i institucijama koje trebaju obaviti svoj posao. Čast izuzecima ali ih je premalo. I dok genijalci i dalje navedeni polako odlaze iz Hrvatske, ostat će na kraju samo umirovljenici i političari. Političari će na kraju pojesti sami sebe jer njih nitko ne treba u inozemstvu.

  • It's kišing 15.06.2016.

    sad kad se javi neki klinac koji će tvrdit da mu je ovaj ukrao ideju..... Kao onaj lik za Facebook

  • Mrphy 15.06.2016.

    Bravo_mali,sretno dalje!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare