To je to što me zanima!

Igra s jednom nogom: 50 dana nakon amputacije je na terenu

Bivša reprezentativka Srbije, Nataša Kovačević (19) je stradala u prometnoj nesreći u rujnu kad je klub putovao na utakmicu u Mađarskoj. Autobus je sletio s ceste
Vidi originalni članak

Bivša reprezentativka Srbije, košarkašica Nataša Kovačević (19), uzela je loptu u ruke i, iako joj je amputirana lijeva noga, izašla na teren koji joj je nekoć život značio.

Ljubav prema košarci ove mlade žene vedrog duha jača je od svega. Iako je svjesna da je život aktivne sportašice iza nje, ona ne gubi volju za životom i optimističan pogled na budućnost. Fotografiju na kojoj je izvela nekoliko šuteva “za tricu” stavila je na Facebook.

"Moram prihvatiti trenutnu situaciju i krenuti dalje"

Nataša je nastradala u prometnoj nesreći početkom rujna kad je njezin klub putovao na prijateljsku utakmicu u Mađarskoj. Autobus je sletio s ceste. Trener i menadžer kluba su poginuli, a Nataša i kolegica Milica Ivanović teško su ozlijeđene.

- Košarka će mi jako nedostajati, ali moram prihvatiti trenutnu situaciju i krenuti dalje. Sad se moram oporaviti - kaže Nataša, koja je hrabro prihvatila tragediju.

"Sanjala sam da imam obje noge"

- Nekoliko puta sam sanjala da imam obje noge. No kad se probudim, zbijam šale i sama sebi kažem: ‘Sad bar više ne mogu ustati na lijevu nogu’ - priča Nataša te ističe kako nema razloga za tugu.

- Moram se samo naviknuti da svako jutro moram navući protezu. Postoje i druge stvari kojima se mogu posvetiti - objašnjava Nataša, koja je u bolnici počela učiti. Kolegice s fakulteta za informatiku i računarstvo koji pohađa počele su joj donositi bilješke s predavanja.

Planira upisati i fakultet za sport. To je i prije htjela, ali, kaže, nije mogla pohađati dva fakulteta i trenirati. Sada može.

>>> Bus s košarkašicama sletio s ceste: Poginuli trener i direktor

Idi na 24sata

Komentari 49

  • fiore 29.10.2013.

    podsjeća me na našu sandru paović!sve najbolje u budućnosti i ostani pozitivna!

  • Stana Gajski 29.10.2013.

    bravo nataša ostani tako pozitivna cijeli svoj život.

  • Zmaajka 29.10.2013.

    Divim se tvojoj snazi i sramim svojih kukanja, bilo bi lijepo kada bi sav medijski prostor koji nas okružuje ispunjavale isključivo osobe vrijedne divljenja jer treba nam nešto inspirativno za preživjeti ovo okrutno vrijeme u kojem živimo

Komentiraj...
Vidi sve komentare