To je to što me zanima!

Ili će prema granici: Tuzlanski radnici čekaju vlasti u Orašju

Iako su odmah trebali nastaviti svoj put prema graničnom prijelazu s Hrvatskom, odlučili su pričekati da u Orašje dođu predstavnici vlasti Tuzlanskog kantona
Vidi originalni članak

Više od 150 obespravljenih tuzlanskih radnika stiglo je u petak navečer u Orašje, te su prespavali u Omladinskom centru i Osnovnoj školi u Orašju. Iako su u subotu odmah trebali nastaviti svoj put prema graničnom prijelazu s Hrvatskom, zasad su ipak odlučili pričekati. Čekaju, naime, da u Orašje dođu predstavnici vlasti Tuzlanskog kantona, piše Dnevni avaz.

- Evo zasad ćemo biti tu gdje smo smješteni. Nećemo krenuti dalje. Čekat ćemo da kompletna vlast dođe iz Tuzle, od premijera, načelnika, predsjednika skupštine itd. Rekli su nam da nitko ne može prijeći granicu bez putovnice, a kod nas ih je dosta koji ih nemaju, zato smo odlučili da zasad budemo ovdje, kazao je Dževad Mehmedović, predsjednik sindikata radnika Dite. 

Prva skupina od sedam radnika koji su krenuli ranije, u Orašje je stigla u petak oko 18.30 sati, dok je druga, veća skupina, koja je čekala na konačnu odbijenicu o isplati pomoći, krenula kasnije. Oni su u Orašje stigli nešto iza 22 sata. Bili su iscrpljeni, iznemogli i sa ranama na nogama.

Neki su tijekom dugog puta ipak odustali.

- Iznenada me je zabolio trbuh. Imam osjećaj da ću umrijeti, kako od bolova, tako od rana na nogama. Bar neka me odveze u moju kuću, pa nek tamo umrem - rekla je za Dnevni avaz Kišić Suada koju su vratili u Tuzlu.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • Silvio Dinora 28.12.2014.

    Admine, dali frljiš što?

  • Pero45 27.12.2014.

    Zamislite 100 nezaposlenih iz Zagreba koji na isti ovaj način kreću preko granice za Beč. Mislite da bi ih Austrijanci jedva čekali na granici , a da bi ih Slovenci s veseljem propratili kroz Deželu ? Znate do kud bi došli ? ...plafon do Macelja !!

  • dazoh 27.12.2014.

    Ma najbolje da i njih još hranimo koda nema dosta sirotinje u Hrvatskoj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare