To je to što me zanima!

Ima i toga: Za ukidanje prava službenici moraju moliti MORH

Cinično je, stoji u priopćenju Sindikata, to što se od službenika traži da sami zamole poslodavca da im ukine pravo na novčanu naknadu troškova prijevoza
Vidi originalni članak

Službenicima i namještenicima u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama ovih je dana podijeljen obrazac pod nazivom 'prijava promjene činjenica i uvjeta za ostvarivanje prava na naknadu'.

U njemu se od zaposlenika traži prijava oblika naknada koje dobivaju te eventualnih novonastalih okolnosti zbog kojih više nemaju pravo na takvu naknadu.

U priopćenju Sindikata stoji kako im je jasna logika poslodavca , ali im je način na koji se to želi napraviti 'dvojben i ciničan'. Dvojben im je to što ZET-ov prijevoz u Zagrebu u MORH-u smatraju prijevozom organiziranim od strane poslodavca te tvrde kako službenici i namještenici koji su u mogućnosti koristiti 'ugovoreni organizirani javni prijevoz' ZET-om, nemaju pravo na naknadu troškova prijevoza u novčanom iznosu vrijednosti mjesečne karte umanjene za 25 posto. 

Cinično je, stoji u priopćenju Sindikata, to što se od službenika i namještenika traži da sami zamole poslodavca da im ukine pravo na novčanu naknadu troškova prijevoza na posao i s posla, tj. formulaciju koja glasi: 'Na temelju naprijed navedenog, molim da mi se ukine pravo,...'.

- Traženje od zaposlenika da mole poslodavca kako bi ostvarili pravo koje im pripada po kolektivnom ugovoru predstavlja njegovu povredu zbog koje Sindikat traži hitno povlačenje takvog obrasca i zaustavljanje ponašanja odgovornih u MORH-u - kažu u Sindikatu.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • diba_1 13.09.2012.

    volio bih vidjeti tu budalu koja traži da mu se ukinu već postojeća prava.SVE NAOPAKO U OVOJ DRŽAVI.

  • ciceroni 13.09.2012.

    Nekoliko tisuća puta par sto kuna i nakupi se, ali nije stvar u novcu, vojska inače U ODNOSU NA OSTALE nema male plaće, stvar je u pravednosti. Poznam njih nekoliko koji žive na istoj razdaljini od posla na različitim krajevima grada i jedni imaju naknadu , drugi nemaju.

  • user_73657 13.09.2012.

    Iskreno...nije mi baš najjasnije......Pa tko bi drugi trebao prijaviti okolnosti oko mjesta boravka, nego onaj, tko mjesto i promijeni....... Formulacija u obrascu, jest pomalo čudna, ali koliko znam, fizička se osoba instituciji uvijek obraća u formi mollbe (moguće je i prigovor, reklamacija...)........ Evo mala pomoć: Obrazac bi trebao biti sročen kao molba za revidiranjem troškova prijevoza ( koji mogu biti i povećani ppromjenom prebivališta), a ne kao molba za uskraćivanje istih....

Komentiraj...
Vidi sve komentare