To je to što me zanima!

Imaju jedva za materijal, a žele nastaviti graditi pelješki most

Hrvatske ceste imaju osigurano tek sto milijuna kuna, što je eventualno dovoljno za nabavu materijala, iako postoje neke procjene da to nije dosta ni za materijal
Vidi originalni članak

Iako je premijerka Jadranka Kosor najavila da se idući tjedan nastavljaju radovi na mostu Pelješac, Hrvatske ceste, investitor radova, imaju osigurano tek sto milijuna kuna, što je eventualno dovoljno za nabavu materijala! Neslužbeno nam je to potvrđeno u HC-u, iako postoje i procjene koje kažu da taj novac nije dostatan ni za materijal.

U most čija je vrijednost procijenjena na oko 320 milijuna eura, odnosno 2,4 milijarde kuna, dosad je uloženo samo 58 milijuna kuna, a radovi su otvarani već dva puta; 2005. i 2007. godine. Kada se tom iznosu pribroji i ovih stotinjak milijuna kuna koje je Hrvatskim cestama kroz program građenja odobrila Vlada, ispada da u most još neće biti uloženo niti 10 posto vrijednosti potrebne za njegovu gradnju.

Sasvim je očito da premijerka ponovo oživljava zamrli projekt samo zbog predstojećih parlamentarnih izbora. U HC-u neslužbeno doznajemo kako su dobili zadatak da osiguraju financiranje mosta, iako je premijerka tvrdila da je u tom javnom poduzeću financiranje već riješeno, a predsjednik uprave HC-a Josip Škorić idući tjedan putuje u inozemstvo na pregovore s jednom bankom zbog kredita za gradnju mosta. On bi trebao povezati hrvatski teritorij, ali ekonomski nije isplativ.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Janko ST 13.09.2011.

    Cekaju se ekipa Jaca i ostali da popune zatvorsku/udarničku brigadu pa da se nastave radovi i da bude po jacinoj... GRADIT ĆEMO PELJEŠKI MOST

  • SenkoMrkoc 10.09.2011.

    tim 100 Mio treba dodati jos dvije nule

  • Nakitu Minayashi ex Hakan 09.09.2011.

    Ako imaju za materijal, neka kupe materijal i organiziraju radne akcije. Nek pokupe ekipu iz zatvora da dođu raditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare