To je to što me zanima!

Imaju li na izborima šanse Treći blok i Stjepan Mesić?

Može li Mesić s Trećim blokom pomrsiti račune lijevoj i desnoj koaliciji na izborima? Bivši predsjednik uživao je široku potporu građana
Vidi originalni članak

Na predstojećim parlamentarnim izborima račune bi mogao pomrsiti Treći blok, a nagađa se da će na čelu te opcije biti bivši predsjednik Stjepan Mesić. Mišljenja oko njegovog aktivnijeg bavljenja politikom su podijeljena. Čelnik IDS-a Ivan Jakovčić poziva ga da se priključi 'kukuriku' koaliciji i da zaboravi na ideju Trećeg bloka. Dio oporbe tvrdi da je njegovo vrijeme prošlo, a pomalo se pribojavaju Mesićeva angažmana jer bi im mogao uzeti dio glasova ljevice, oduči li se politički aktivirati. Može li Mesić s Trećim blokom pomrsiti račune lijevoj i desnoj koaliciji na izborima? Bivši predsjednik uživao je široku potporu građana. Prije prvog kruga predsjedničkih izbora 2000. godine bio je outsider i nitko mu nije davao velike šanse. No porazio je svoje protukandidate i zasjeo u fotelju na zagrebačkom Pantovčaku na kojem je odradio dva mandata. Treba li Mesić odustati od aktivne politike i okrenuti se mirnijim umirovljeničkim danima ili izaći na izbore? Ni HDZ-u predstojeći mjeseci neće biti jednostavni. Okupljanje desnog bloka bit će otežano jer su na “domoljubnoj” desnici trenutačno ljuti na HDZ. Smatraju da je ta stranka izdala državotvorna načela. Koja je to politička snaga koja može pomoći Hrvatskoj da se izvuće iz gliba?

Idi na 24sata

Komentari 10

  • MajstorFantaz 09.08.2010.

    Dobro kad onda svi kukamo o tim mladim snagama kako da nađemo i skupimo 20-30 mladih ljudi i nagovorimo ih da osnuju stranku??? Kako da se pomaknemo s mjesta??? Prijedlozi???

  • nogometas05 09.08.2010.

    Imaju sanse kao ja da odem na mjesec...

  • piria 09.08.2010.

    Ma mi smo čudna zemlja s još čudnijim ljudima, tako da je kod nas sve moguće!

Komentiraj...
Vidi sve komentare