To je to što me zanima!

Imaju materijal za kuću, ali ne mogu graditi bez novca

Deveteročlana obitelj iz Gornjih Bogićevaca kraj Okučana često jede sam kruh jer za više nema. Gradnja njihove kuće nikako ne napreduje...
Vidi originalni članak

Cijela je muževa mirovina u dugovima jer smo morali opremiti ovaj prostor u kojem smo privremeno. Djeca su nam bolesna. Imamo dva sina koji boluju od shizofrenije. Najstarija kći Nikolina (18) boluje od karcinoma limfnih čvorova. Na nas devetero kupujem dva kilograma kruha na dan. Najčešće ne jedem, nego kad me uhvati nesvjestica, pojedem krišku kruha, kaže Milka Bubić iz Gornjih Bogićevaca pokraj Okučana. U obitelji ima šest školaraca.
- Nemamo novca za nove knjige i djecu ću ove godine u školu poslati bez knjiga - plače neutješna majka. Gradnja njihove kuće nikako ne napreduje. Molili su pomoć, no odgovora još nema. Dobili su materijal za kuću i potpisali ugovor koji ih obvezuje da u 90 dana moraju ugraditi taj materijal, a oni nemaju novca za majstore.
- Samo da nam je na kuću podignuti krov, poslije ćemo mi zajedno s djecom polako - kažu očajni roditelji.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • trešnja 24.08.2009.

    Meni nije jasna samo jedna stvar,a to je kako gladni,napačeni,sa već bolesnim djetetom ili više njih,bez hrane i sredstava,bez krova nad glavom,u penziji...imaju volju do tog prokletog seksa.Odrasli bi trebali biti odgovorni za sve svoje postupke,a ovo i ovakvo ponašanje mi se čini potpuno neodgovorno od strane \"počinitelja\".I uostalom,ako su već tako zagrijani samo za taj glupi seks...kontracepcija je već odavno izmišljena...jeftinija je od djeteta.

  • mare63 24.08.2009.

    mogu samo ovo reći...ovoga i ima samo u Hrvatskoj...da netko koji ne radi, ima doma 6 djece, odjednom su svi bolesni, treba im se graditi kuća na račun poreznih obveznika,jer je najlakše kukati i rađati djecu te živjeti od dječjeg nadoplatka, a sad kad je zagustilo...cccc...nije ovo prvi put da takvo nešta čitam...jbg ljudi, postoji kontracepcija...meni je samo žao te djece, što imaju tako nesposobne roditelje...znam isto jednu obitelj, čije je djete invalid a majka ne radi, pa im je otac išao svaki dan RADITI od jutra do mraka, da bi sagradio kuću...SAM!!!

  • tajna_15 23.08.2009.

    JASY...a ti ne širiš noge..kako te nije sram tako nešto napisat..može te biti sram mirzim takve ljude koji imaju takvo razmišljanje..kao ti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare