To je to što me zanima!

'Imam 20 godina mlađe tijelo i hoću promjenu godine rođenja'

Nizozemska: Emile Ratelband je rođen 11. ožujka 1949. no traži da mu u dokumentima piše da je rođen 11. ožujka 1969. kako bi imao bolje poslovne mogućnosti i više šansi kod žena
Vidi originalni članak

Emile Ratelband, poduzetnik iz Nizozemske ima 69 godina, ali tvrdi da živi u 20 godina mlađem tijelu. Sada traži da mu zakon dopusti da u dokumentima promijeni datum rođenja.

Rođen je 11. ožujka 1949. no traži da mu u dokumentima piše da je rođen 11. ožujka 1969. godine jer su mu liječnici rekli da ima tijelo čovjeka koji je 20 godina mlađi.

Emile se nada da će mu to poboljšati posao, ali i uspjeh kod žena. Emile kaže kako se transseksualcima dopušta da promijene spol pa mu nije jasno zašto on ne bi mogao promijeniti svoju dob.

Emile sebe smatra guruom za samopomoć i "mladim bogom" te je najavio pravne akcije protiv lokalnih vlasti koje su njegov zahtjev o promjeni dobi odbile.

 

- Možeš promijeniti ime, možeš promijeniti spol. Zašto ne možeš promijeniti svoju dob. Ljude danas zbog dobi često diskriminiraju - kaže Emile, prenosi SkyNews

- Kao 69-godišnjak sam ograničen. Da imama 20 godina manje mogao bih kupiti novu kuću, voziti drugi auto, imao bih više posla. Kad žene na Tinderu vide da imam 69 godina, ne dobijem odgovor. Ali ako napišem da imam 49 u vrlo sam dobroj poziciji.

- Ako mi odbore zahtjev, spreman sam se odreći mirovine - kaže Emile.

U međuvremenu je sve završilo na sudu u Arnhmenu i odluka se očekuje kroz četiri tjedna. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Baketin 09.11.2018.

    I meni je dotur ista reka, ja san u Njemačkoj pa sa 58 pao na 38 i ne mogu se spasit od žena. Žena ko u priči. A je je, da san zgodan, bome jesan.

  • info_punkt 09.11.2018.

    glupost. Spol je lako promijeniti, samo staviš kitu na panj. Dok, vrijeme... njega je nemoguće vratiti...

  • Budni 08.11.2018.

    Kada bi htio raditi, godina rođenja mu ne bi bila važna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare