To je to što me zanima!

'Imam puno pomoćnika, oni su orkestar, a ja sam im dirigent'

Milan Bandić je posjetio Dječji vrtić u Dubravi i ispričao im što on zapravo radi. Slikovito im je objasnio da je on dirigent i kako njegov orkestar već 12 godina dobro svira
Vidi originalni članak

Dobro je biti gradonačelnik kada te hvale, a nije ugodno kada te kude. Ali, mene više hvale, barem zasad. To mi daje motiv i ljubav da idem dalje, odgovorio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić predškolskoj grupi “Medvjedići” u vrtiću Ivana Brlić Mažuranić u Dubravi. 

Mališani su ga htjeli upoznati i pokazati mu svoju izložbu “Zakaj volim Zagreb” na kojoj su radili godinu dana. Djeca su htjela znati sve o gradonačelničkom poslu, a Bandić im je rekao kako ima puno pomoćnika i da svi funkcioniraju kao glazbeni orkestar.

 - A orkestar ne može dobro svirati bez dirigenta. Ja sam dirigent, i već dvanaest godina dobro sviramo - rekao je Bandić. Malo se zanio kada su ga pitali radi li puno, ali su ga zbunjeni dječji pogledi naveli da “skrati priču”.

 - U ovoj zemlji nije popularno puno raditi, već svi žele malo raditi i ugodno živjeti. Ali, nema više štosa, nema finte i nema muljanja. Svi će uskoro morati raditi puno. Za ovaj posao treba puno ljubavi i energije – rekao je gradonačelnik.

Susret Milana Bandića i “Medvjedića” inicirala je Maja Boroša, majka Domagoja, Dore i Mislava.

 - Njima su superheroji fora, pa tako im je fora i glavni čovjek grada, on im je pojam. Sada imaju priliku pitati ga sve o njegovom poslu – rekla je Maja Boroša.  

Na pitanje "Zakaj voli Zagreb" Bandić je rekao da je to njegov izbor i njegova ljubav.

 - Po rođenju sam iz Hercegovine, a po izboru iz Zagreba. Tu sam postigao sve u životu, tu je moja obitelj, moj dom, prijatelji i posao. Biti Zagrepčanin znači biti građanin svijeta - zaključio je Bandić. 

Idi na 24sata

Komentari 12

  • MAX 2010 01.02.2012.

    ¨Ističe mu rok- tik-tak, tik-tak , a i vrijeme je ! Iskoristio je sve i ljude, i djecu i psa i sve što "PRINOSI" . dota

  • jejeje 31.01.2012.

    a sta je je, lijepo je ovo rekao. u jednom gradu se rodis, i to ne mozes birat, ali biras onaj u kojem stvaras zivot ( ne ulazim u to na koji nacin u kojim putem ga stvaras) i kojem zivis i smatras svojim gradom. ja nisam rodena u zg, ali volim ovaj grad, jako, jako :)

  • krticazg 31.01.2012.

    Hm, dirigent i orkestar?? Gospodine Maestro i ostali muzičari, nemojte nam više svirati, jer više ne možemo plaćati sve te vaše Stradivarije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare