To je to što me zanima!

'Imam puno sastanaka i nisam još pročitao tekst o Gabrijelu'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Nakon potresne ispovijesti roditelja preminulog dječaka iz Metkovića Gabrijela Bebića, pitali smo ministra zdravstva Milana Kujundžića tko su prozvani liječnici i kako će ih sankcionirati
Vidi originalni članak

U jako sam velikoj gužvi i nemam vremena razgovarati. Ispovijest Gabrijelovih roditelja nisam pročitao jer od mnoštva sastanaka nisam stigao, ali svakako hoću, rekao nam je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

POGLEDAJTE VIDEO:
Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

RODITELJI PREMINULOG GABRIJELA: 'Pedijatrica je rekla: Bože moj, ovo je loše, grmi mu u plućima'

Uredu za odnose s javnošću Ministarstva zdravstva poslali smo upit u kojem tražimo ministra da izađe s imenima i prezimenima liječnika koji bolesnom Gabrijelu nisu pomogli te kaže na koji će način sankcionirati odgovorne.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Evo što su odgovorili:

Vezano uz tragičan slučaj preminulog dječaka iz Metkovića, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, u pratnji stručnjaka, izvršila je inspekcijski nadzor. Rezultate je analiziralo stručno povjerenstvo, a o zaključku stručnog povjerenstva donesenog u svezi zbrinjavanja mldb. G.B. javnost je obaviještena.

Sumirajući sve iskaze zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u medicinskom zbrinjavanju mldb. G.B. te analizirajući priloženu medicinsku dokumentaciju i obdukcijski nalaz stručno povjerenstvo je zaključilo  da kod mldb. G. B. nije na vrijeme prepoznata bolest kao niti težina njezine kliničke slike. Povjerenstvo je također zaključilo da su 10.12.2018. godine nakon prepoznavanja kliničkog sindroma i životne ugroženosti bolesnika učinjeni propusti tijekom inicijalnog zbrinjavanja, volumske resuscitacije, primjene oksigenoterapije kao i pripreme bolesnika za transport i provođenja istog u Klinički bolnički centar Split.

Zaključak Stručnog povjerenstva i prikupljenu dokumentaciju Ministarstvo zdravstva je proslijedilo na daljnje nadležno postupanje Državnom odvjetništvu RH, obzirom da daljnje postupanje  nije u okviru nadležnosti ovoga Ministarstva. 

Vezano za upit o sankcijama liječnika, napominjemo  da  imenovanja i razrješenja odgovornih osoba zdravstvenih ustanova nisu u nadležnosti Ministarstva zdravstva već sukladno odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti u nadležnosti upravnih vijeća zdravstvenih ustanova čiji je osnivač jedinica područne(regionalne) samouprave i grad.

Hrvatska liječnička komora u ovom slučaju  također postupa u okviru svojih nadležnosti. 

 

Idi na 24sata

Komentari 214

  • projekt_venus 05.01.2019.

    Političari, ministri, politika, zdravstvo, školstvo, ekonomija i sve ostalo je odraz naroda. Pljuvanje po ovom Ferengiju nema smisla jer je on tu zbog nas i jedino što možemo je pljuvati po sebi i zapitati se kakvi smo mi to ljudi kada dozvoljavamo ovakvima da upravljaju sa nama? Kakav smo mi to narod koji dozvoljava da nam zemlju vode oni koji su je rasprodali, opljačkali, osiromašili i obezvrijedili? Kakav narod, takva vlast i sve ostalo, prema tome, bolje od ovoga što imamo ni ne zaslužujemo

  • gagasniper 05.01.2019.

    Dok je šutio, mislili smo da je malo uvrnut, kad je progovorio, odagnao je svaku sumnju

  • Miške 05.01.2019.

    Alaj ga laže i smiren je. Koliko je stranaka promijenio taj doktor ? Imoćanin, Zmijevci ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare