To je to što me zanima!

"Imamo pravo slaviti, završili smo rat i oslobodili Hrvatsku"

Izaslanstva Vlade, Sabora i predsjednika Republike Hrvatske položili su na Mirogoju vijence i zapalili svijeće povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
Vidi originalni članak

Na gradskom groblju Mirogoj u Zagrebu, u ponedjeljak, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja vijence su položili visoki državni izaslanici. Izaslanik predsjednika Vlade, ministar branitelja Predrag Matić, izaslanik predsjednika Republike, načelnik Glavnog stožera oružanih snaga RH, general pukovnik Drago Lovrić, izaslanica Hrvatskog sabora, zastupnica Gordana Sobol, te izaslanstva Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, GSOSRH, Ravnateljstva policije i braniteljskih udruga položili su zajedničke vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zid boli, kod Središnjeg križa u Aleji poginulih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu dr. Franje Tuđmana, te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve Domovinskog rata.

 Ministar branitelja Predrag Matić izjavio je kako je riječ o prigodi kada se prisjećamo najslavnijih dana novije hrvatske povijesti, poginulih branitelja, te da budemo zahvalni na Oluji zbog koje je završio rat i nastupio mir. 

- Imamo pravo slaviti, završili smo rat, pobijedili smo i oslobodili Hrvatsku i očekujem da se svi ponašaju u skladu s tim - rekao je Matić, javlja HRT. 

- No, najviše zahvaljujemo 'Oluji' jer je završio rat i došao je mir. Zato smo ovdje, državni vrh je ovdje da izrazi svoju zahvalnost, a sutra ćemo to učiniti i u kraljevskom gradu Kninu - naglasio je ministar branitelja. 

Gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić također je zapalio svijeće i položio vijence kod Zida boli na Mirogoju. Gradonačelnik Bandić izjavio je da je povodom Dana pobjede primjereno zastati i zahvaliti svima koji su položili život na oltar domovine, te pozvao na dostojanstveno i primjereno obilježavanje Dana pobjede i 19. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja na sutrašnjoj središnjoj proslavi u Kninu.

Idi na 24sata

Komentari 333

  • Tovar Burko 05.08.2014.

    Ma daj admine falija si sada, pičkoljub mu je nik, pa pročtaj , Ne možeš brisat tek tako.

  • fenix77 05.08.2014.

    Pravi branitelji slave bez velike pompe i danas ponešto rade i doprinose društvu. Njima i invalidima , kao i porodicama branitelja koji su položili život za ovo što imamo, duboko poštovanje, velikohvala i vječna slava. I sam sam branitelj sa visokim trocifrenim brojem dana na ratištima HR i BiH i iskreno ne slavi mi se ništa kad čujem zvižduke, vidim razne stožere, gledam oko sebe razne branitelje koji nisu nigdje bili ili koji su sa ratišta dolazili u stanju da su ispadali iz vozila, povraćali i pišali po ulaznim vratima dok su čekali da im ih netko otvori. Da danas su to heroji sa dobrim mirovinama, u raznim udrugama, hodočaste i huškaju na okupljanjima, a sa tih okupljanja vraćaju se u stanju kao i sa ratišta. Neki od njih danas su postavili HR trobojnicu, dok za ostale blagdane ne postavljaju, valjda zbog kvantuma znanja ni neznaju kad kad se državna zastava postavlja.

  • VesnaPajtak 05.08.2014.

    nisu nam je uzeli ratom,sada to čine u rukavicama rasprodajom naših firmi,zatvaranjem firmi,tjerajuči ljude na ulice,neisplatom plača, firme rade pozitivno,kuda odlazi taj zarađeni novac?budžet im je stalno prazan jer kradu,bahate se,troše nemilice,svađama i klevetama za svoj neuspjeh krive druge,uništavaju nam i rasprodaju zlatna jaja hrvatske,i zbog toga mislim da rat za samostalnu hrvatsku još ni izdaleka nije gotov,,hvala na takvo glupoj komunističkoj demokraciji,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare