To je to što me zanima!

Imao sreće: Pas nestao u moru, spazio ga helikopter na vježbi

Pas je tijekom šetnje s vlasnicom u nedjelju otrčao u more i nestao. Vlasnica je u panici pozvala obalnu stražu, no pas je sasvim slučajno zapazila posada helikoptera koji je bio na vježbi
Vidi originalni članak

Posada helikoptera tijekom treninga nad sjeveroistočnom obalom Škotske u nedjelju je u moru zapazila psa koji je nestao tijekom šetnje s vlasnicom. 

Pas je bespomoćno pokušavao plivati te je doslovno bio na rubu života i smrti. Životinja je u more pala 40 minuta prije nego su je spasioci zapazili i krenuli u spašavanje.

Posada helikoptera odmah je obavijestila Obalnu stražu koja je iz obližnjeg grada Findhorna čamcem dojurila psu upomoć i uspješno ga izvukla na sigurno. 

- Primili smo hitan poziv da je pas završio u moru kod Cumminstona. Žena je s psom šetala obalom te se uspaničila kad ga je izgubila iz vida. Pas je umjesto prema obali počeo panično plivati prema pučini. Obalna straža odmah je stigla s čamcem te smo u suradnji s kolegama u helikopteru na vježbi locirali psa i navodili čamac do njega. Pas je spašen, no gotovo se utopio i bio je jako iscrpljen. Pružena mu je prva pomoć nakon čega ga je preuzeo lokalni veterinar. Dobro se oporavlja - kazao je glasnogovornik Obalne straže. 

Savjetuje vlasnike životinja da nikada ne skaču u vodu za svojim ljubimcima. 

- Oni su puno bolji plivači od ljudi. Bolje se snalaze u nemirnim vodama i velika je vjerojatnost da će se sami spasiti - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • frsdik 18.10.2017.

    možda je vidio mačku pa skočio.

  • crazy mind 17.10.2017.

    ovaj pas je"dobra"reklama tvrdnje da se psi bolje od ljudi snalaze u vodi :-)

  • Sapir 17.10.2017.

    Vau vau vau

Komentiraj...
Vidi sve komentare