To je to što me zanima!

Imate li to što treba? Mensa vas poziva na test inteligencije. Donosimo primjer testa IQ-a

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova
Vidi originalni članak

Svake godine prvog dana proljeća, 21. ožujka, obilježava se Međunarodni dan darovitih učenika kako bi se senzibilizirala javnost o potrebi organiziranja sustavne brige za darovite pojedince.

Hrvatska Mensa četvrtu godinu zaredom, uz mnoge druge institucije na području RH, organizira Tjedan darovitosti. Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva 23. ožujka je prvo ovogodišnje testiranje inteligencije.

KOLIKI VAM JE IQ? Mensa testirala inteligenciju, došla i gospođa od 75 godina

Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije moći će se učlaniti u Mensu, koja u svijetu okuplja više od 150 tisuća članova.

Testiranje će provesti ovlašteni Mensin psiholog, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od nekoliko tjedana. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja.

Prijaviti se možete ovdje.

Primjeri zadataka:

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 𝗙𝗿𝗮 𝗣𝗲𝘁𝗮𝗿 20.03.2024.

    Evo zivi primjer. Pise: "Foto: mensa hrvatska", a ispod na engeskom "Select answer". Ajde da se barem netko potrudio na hrvatskom napisati, nikom nista. I naziv ustanove je Mensa Hrvatska, ne mensa hrvatska. Inace, u hrvatskom standardnom jeziku pravilno se pise malim pocetnim slovom pridjev hrvatski, hrvatska, hrvatsko. Velikim se početnim slovom pise kao dio nekog naziva (Hrvatsko narodno kazaliste, Hrvatski zavod za zapošljavanje). Malo popricajte s lektorima i autorom 😏

Komentiraj...
Vidi sve komentare