To je to što me zanima!

Imenovani novi arbitražni suci u sporu Hrvatske i Slovenije

Iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog sporazuma novi predstavnik slovenske strane sada je Norvežanin Rolf Einar Fife, a hrvatske Švicarac Nicolas Michael
Vidi originalni članak

Stalni arbitražni sud u Den Haagu imenovao je nove suce u sporu Hrvatske i Slovenije oko Savudrijske vale iako je Hrvatska izašla iz arbitražnog sporazuma. 

Novi predstavnik slovenske strane sada je Norvežanin Rolf Einar Fife, a Hrvatsku zastupa Švicarac Nicolas Michael

Podsjetimo, nakon izbijanja afere oko arbitraže Piranskog zaljeva slovenski je arbitar podnio ostavku. Podsjetimo, predstavnik Slovenije pri Arbitražnom sudu Jernej Sekolec odstupio je nakon što je otkriveno da je sa Simonom Drenik, predstavnicom ministarstva vanjskih poslova, telefonski dijelio povjerljive informacije o postupku arbitraže.  

Sekoleca je zamijenio Ronny Abraham, ali je i on ubrzo dao ostavku. Hrvatska je odlučila da se povlači iz arbitražnog sporazuma pa  i hrvatski arbitar Budislav Vukas dao ostavku. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • dobro jutro 26.09.2015.

    Sto ce suci ako nema Hrvatske strane

  • perijeleti 25.09.2015.

    Hrvatske ne smije ni po koju cijenu prihvatiti bilo koji novoformirani specijalni sud izuzev stalnog medjunarodnog suda.

  • croaticum 25.09.2015.

    Ovo mi je jako neobicna i cudna situacija, jedna stranka u sudskom procesu inzistira da se nastavi sudenje, a druga je taj proces napustila jer je dokazno zlorabljenje i povreda pravila sudenja. Najprije bi trebalo rascistiti ZASTO sud na svaki nacin zeli donijeti presudu, presudu koja NIKAD nece biti akceptirana bas radi dogadanja za vrijeme sudskog postupka. Neznam ni KAKO ce delegirani suci "braniti" zemlje u postupku, tko to ima povjerenja u taj izbor? Nekako mi se namece zakljucak da je presuda uistinu donesena i da su Slovenci sretni sa tom presudom, daj Boze da nemam pravo i da me osjecaj vara!

Komentiraj...
Vidi sve komentare