To je to što me zanima!

Imotski: Učenici su nogama i rukama razbijali vrata učionice

Ravnatelj kaže kako su pozvali roditelje i izrekli učenicima disciplinske mjere suspenzije koje traju do okončanja postupka za isključenje iz škole
Vidi originalni članak

Učenici Industrijsko-obrtničke škole u Imotskom su prije nekoliko dana nogama i rukama razbili vrata učionice. Ravnatelj Momir Karin kaže kako su utvrdili koji su učenici razbili vrata i napravili štetu.

- Pozvali smo roditelje, obavili smo razgovore i izrekli učenicima disciplinske mjere suspenzije koje traju do okončanja postupka za isključenje iz škole.  Roditelji su prihvatili nadoknadu materijalne štete i daljnju suradnju sa školom. Do sada treba istaknuti da niti jedan od učenika nije bio sklon takvim ispadima - rekao je Karin. U istoj zgradi nastavu slušaju u dvije smjene četiri srednje škole, uz Industrijsko obrtničku su Tehnička, Ekonomska i Gimnazija dr. Mate Ujevića.  Sve četiri škole imaju oko 1700 učenika. Neki od profesora koji su željeli ostati anonimni rekli su nam kako se u školi nije dogodilo ništa spektakularno.

- Ma svaki dan se dogodi neka mala nepodopština pa toga ima u svim školama - kažu profesori.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • user_73657 26.01.2011.

    Pa i nije se dogodilo ništa spektakularno. Ovo je puno bolje nego da su rukama i nogama udarali nekog svojeg kolegu. Za ovo nije adekvatna kazna isključenje, već nadoknada štete od strane roditelja + kazna ,koja bi se sastojala od toga da moraju sva vrata po školi pobrusit i pofarbat. Jedino radom će shvatit da je to što su oni razbili netko morao i izraditi. I dok im traje školovanje, neka budu odgovorni za sva vrata ( čišćenje i održavanje) - ovo nije u svrhu ponižavanja tih učenika, već edukacija za njihovo dobro. Premjestiš ga u drugu školu - samo si glupana premjestio na drugo mjesto, a mislim da to nije cilj odgojno-obrazovnog sistema.

Komentiraj...
Vidi sve komentare