To je to što me zanima!

Incident u busu ZET-a: Odbio voziti ljude jer su nosili granje

Dogodilo se to u utorak oko 9.20 sati na liniji 268. Vidjevši vreće s granama, vozač je izašao iz autobusa tražeći od putnika da kupe prijevozne karte za svoju prtljagu
Vidi originalni članak

Vozač ZET-ovog autobusa na liniji 268 odbio je voziti jer su u njega ušli stariji gospodin i gospođa koji su sa sobom nosili dvije vreće s granama. Vidjevši vreće, vozač je u utorak oko 9.20 sati izašao iz autobusa tražeći putnike da kupe karte za svoju prtljagu.

Tek nakon reakcije putnika i nagovaranja, vozač se vratio u autobus i nastavio voziti.

Iz ZET-a su objavili da je vozač, sukladno protokolu, o situaciji izvijestio Prometni centar te rekao kako putnici namjeravaju prevoziti prtljagu koja svojim obilježjima nadmašuje dozvoljene proporcije , a zbog karakteristika može ugroziti sigurnost drugih putnika u vozilu.

ZET tvrdi da putnici nisu prevozili cvijeće, kako se prvotno pretpostavljalo, nego grane i manja stabla , a odbili su platiti i prijevoznu kartu. Iz ZET-a podsjećaju na sljedeća pravila:

- Putnik u vozilo smije unositi ručnu prtljagu, dječja i invalidska kolica, sportsku opremu i drugu prtljagu koja svojim dimenzijama i svojstvima ne ugrožava sigurnost putnika.

- Ručnu prtljagu potrebno je smjestiti tako da zauzima što manje prostora u vozilu, da ne ometa, niti da na bilo koji način ne ugrožava ostale putnike.

- Prtljaga koja se unosi u vozilo ne smije biti dimenzija većih od 80x50x40 cm ili teža od 30 kg.

- Zabranjeno je u vozilo unositi predmete koji mogu ozlijediti, ugroziti život, zdravlje i imovinu putnika, kao i prometnog osoblja.

- Cijena pojedinačne karte za prijevoz ručne prtljage u jednoj zoni, iznosi 10 kuna, a u noćnom prometu, odnosno od 00.00 do 4 sata, 15 kuna.

- Skije i ručna prtljaga koju putnik drži u ruci ili na krilu, a koja ne zauzimaju posebno mjesto, prevozi se besplatno.

Idi na 24sata

Komentari 69

  • fiore 04.03.2015.

    u zadnje vrijeme ljudi prevoze svakakve stvari i to u busevima najfrekventnijim linijama i satima ,kad su velike gužve,učenici idu iz škola,.......napr.skupljaju plastične boce pa po dvi tri velike vreće nose u bus koji je ionako pun!o smradu koje šire oko sebe ne bih,jer to prelazi granice zdravog razuma!

  • Ventusxs Ventus 04.03.2015.

    Uh moram biti oprezna kad se sa Dolca vraćam sa punom borsom zelenja a u drgoj ruci još i uskrsna grančica.

  • max993 03.03.2015.

    24 sata provokatori, ZAGREB-OVCE

Komentiraj...
Vidi sve komentare