To je to što me zanima!

Indiju je pogodio superciklon, udari vjetra su i do 200 km/h

Ciklon Phailin je pogodio istok Indije. Snažan vjetar je čupao stabla i prometne znakove. Neka mjesta su ostala bez struje, a vjetar je otpuhao i nekoliko krovova
Vidi originalni članak

Istočnu obalu Indije je u subotu navečer po lokalnom vremenu pogodio snažan ciklon Phailin. Prema pisanjima stranih medija evakuirano je između 500.000 i 600.000 ljudi. Udari vjetra su i do 200 km/h. BBC javlja kako je snažan vjetar čupao stabla i prometne znakove. Neka mjesta su ostala bez struje, a vjetar je otpuhao i nekoliko krovova kuća. Mediji u Indiji javljaju da je poginulo petero ljudi. Četvero njih su ubila stabla, a jedan čovjek je poginuo u kući koja se srušila. 

Vlasti kažu kako su se za ovu oluju pripremili bolje nego 1999. godine kada je ciklon ubio stotine ljudi. Kažu kako će šteta biti velika, ali se nadaju da će uspjeti skloniti i zaštititi ljude. 

>>> Evakuirali 400.000 ljudi: Indiju će pogoditi najveća oluja ikad


Idi na 24sata

Komentari 9

  • bbbdado 13.10.2013.

    Dobro je da su ipak uspjeli pripremiti ljude

  • CptNemo 13.10.2013.

    A vidi slike te "gadne" ouje? Pa u Senju puše više, u Rijeci i u Zagrebu je bio veći potop za zadnje oluje - pa nitko nije dizao paniku. Dobro, hajde, njihove kuće su od blata, ali opet..

  • joso29 13.10.2013.

    a što je s Dalmacijom kod nas? tu je bura svaku zimu i nije baš da ne puše.... nego odnese... ža mi je ovih ljudi.... al se trebaju bolje pripremiti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare