To je to što me zanima!

Ingra će raspisati natječaj za prodaju "Arene Zagreb"

Predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga Čović navodno šalje inspekciju šefu "Arene" jer je dao ekskluzivna prva za prodaju hrane restoranu Lidu
Vidi originalni članak

Ingra je najavljivala da će prodati Arenu Zagreb. Nakon prepucavanja s Vladom, Zagrebačkim holdingom i Gradom Zagrebom to je i učinila. U petak bi trebala objaviti međunarodni natječaj kojim se traže zainteresirani kupci, prenosi Poslovni dnevnik. U Ingri nisu htjeli komentirati svoju iznenadnu odluku. Navodno na natječaju žele testirati koliko zapravo vrijedi Arena. U Ingri naglašavaju kako nije riječ o prodaji, nego o transparentnom procesu kojim se zasad samo testira interes potencijalnih kupaca. No, nije isključeno da ukoliko se pojavi dobra ponuda, na nju i pristanu. Potez Ingre šokirao je Grad Zagreb u kojem tvrde da ih nitko nije obavijestio o prodaji te da oni redovito plaćaju svoje račune.
- Mi smo ugovor potpisali s Ingrom i ne vjerujem da to mogu uraditi bez naše suglasnosti - rekao je dogradonačelnik Ivo Jelušić. Za Arenu Vlada i Zagreb trebaju plaćati 28 godina po 7,5 milijuna eura, a nakon sedam godina zakupa dvorana se može otkupiti za 80,4 milijuna eura.

ČOVIĆ ŠALJE INSPEKCIJU ANTUNOVIĆU U ARENU?
Direktor Zagreb Arene d.o.o. Zdenko Antunović potpisao je s vlasnikom restorana i cateringa 'Lido' Nikolom Bušljetom ugovor kojim mu daje ekskluzivno pravo za prodaju hrane i pića u Areni za vrijeme bilo kojeg događaja. Antunović prije sklapanja posla nije proveo javni natječaj, već je Lidu posao dao izravnom pogodbom, piše Večernji list. Navodno je sve to učinio iza žeđa  Ivi Čoviću, predsjedniku uprave Zagrebačkog holdinga.
- Za postojanje tog ugovora nisam znao. Ne želim ništa komentirati dok cijeli slučaj detaljnije ne ispitam. Odmah ću Antunoviću u Arenu poslati internu kontrolu - rekao je Čović.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • aligatorica 13.11.2009.

    a nekidan na Parlaonici rasprava za i protiv arene...pobijedili su oni koji su bili za.... a etoim sad,prodaje se...supeeeer

  • merien1990 13.11.2009.

    i dušu bi vragu prodali...pravi smo HRVATI!! za šta su se naši branitelji borili?? tako da bi sve mogli rasprodat...ma jooj...suze mi idu na oči kad ovako nešto vidim.

  • brangelina 13.11.2009.

    ne zezajte mi se sa arenom..... sačekajte bar da prođe koncert od depeche mode....

Komentiraj...
Vidi sve komentare