To je to što me zanima!

Inicijativa Istina o Istanbulskoj želi pobiti zaključak Sabora

Sabor je u veljači donio zaključak da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma jer nije prikupljeno dovoljno potpisa. Inicijativa "Istina o Istanbulskoj" novom tužbom želi ga pobiti.
Vidi originalni članak

Godinu dana od ratifikacije Istanbulske konvencije u Saboru, građanska inicijativa "Istina o Istanbulskoj", koja je referendumom pokušala srušiti konvenciju, podnijela je novu ustavnu tužbu.  

Ustavnom tužbom žele pobiti zaključak Sabora iz veljače u kojem je, kažu, bez prethodnog obraćanja Ustavnom sudu, odbacio zahtjev inicijative za raspisivanjem referenduma. U inicijativi smatraju da je u slučaju nedoumica Sabor bio dužan obratiti se sudu. 

Podsjetimo, Sabor je u veljači donio zaključak da nisu ispunjene pretpostavke za raspisivanje referenduma jer nije prikupljeno dovoljno potpisa. 

- Suprotno najavama pobornika Istanbulske konvencije, u ovih godinu dana nasilje nad ženama u Hrvatskoj nije se smanjilo, kao što se nije smanjilo ni u ostalim zemljama koje su je usvojile. No eskaliralo je nasilje nad demokracijom i zlouporaba moći od strane vladajuće elite prema vlastitim građanima koji su svoje mišljenje htjeli iskazati na referendumu - poručila je Kristina Pavlović iz inicijative. 

Ustvrdila je da se rodna ideologija počela uvoditi u obrazovni sustav te da se krenulo već od vrtićke dobi. Kao primjer navela je da u nekim vrtićima, koje nije htjela imenovati, "djevojčice tjeraju da se igraju autićima, a dječake da se igraju lutkama". 

- Ne želimo nikoga diskriminirati, ali ne želimo da se našoj djeci nešto nameće kroz argument Istanbulske konvencije - poručila je Pavlović.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • komilica 12.04.2019.

    Daj im da ti posvoje dijete, pa budemo onda razgovarali.

  • Smoke_on_the_Water 12.04.2019.

    Čovječe, moram ovo napisati, ovi su stvarno kreteni. Traže od Ustavnog suda tumačenje je li Hrvatski sabor trebao pitati njih o raspisivanju referenduma koji nije imao dovoljan broj potpisa građana?!?! Van svake pameti ......

  • Tone 12.04.2019.

    Ova opća krađa je počela biti moda. Nakon dobro uhodanih krađa raznih dobara krenulo se krađom "obitelji", naroda, domoljublja, hrvatstva, raznih istina .... još malo pa će i kućni ljubimci iseljavati

Komentiraj...
Vidi sve komentare