To je to što me zanima!

Inspekcija zabranila odlaganje i spaljivanje otpada na Cvitački

Otpad se spaljivao na samoj plaži pod nadzorom komunalnih redara i vatrogasaca. Reagirali su građani koji su fotografirali spaljivanje otpada u strahu od ekoincidenta
Vidi originalni članak

Inspekcija zaštite okoliša u srijedu je zaprimila prijavu o mogućem spaljivanju otpada na plaži Cvitačka u Makarskoj te je sljedećeg dana obavila inspekcijski nadzor. 

Nadzorom je utvrđeno da se na dijelu plaže spaljivao otpad poput biljnih ostataka, drva tretiranog premazima i ambalaže. Po završetku nadzora izrečena je hitna mjera Gradu Makarskoj za gašenje te za sanaciju i uklanjanje zapaljenog materijala putem ovlaštene osobe u roku od osam dana, stoji u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša i prirode. 

Tvrtki Makarski komunalac d.o.o. izrečena je mjera uklanjanja odloženog biljnog otpada s lokacije, također u roku od osam dana od nadzora, kao i mjera zabrane spaljivanja na otvorenom.

Podsjećamo, na jednoj od najljepših makarskih plaža na predjelu Cvitačka proteklih dana djelatnici Makarskog komunalca dovozili su otpad koji se spaljivao na samoj plaži pod nadzorom komunalnih redara i vatrogasaca. Reagirali su građani koji su fotografirali spaljivanje otpada u strahu od ekoincidenta. Ispostavilo se, međutim, da se radi o uobičajenoj praksi koja je ovaj put ipak drukčija nego prethodnih godina zbog situacije sa smećem u kojoj se Makarska nalazi.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • znam više 26.04.2014.

    Zar im za takav zaključak inspekcija treba ,, ma bravo

  • zvonkod 25.04.2014.

    Najbolje i bez ekoincidenta pali cios!

  • show 1 25.04.2014.

    U graskom poglavarstvu su pametni ljudi.Triba resurse plaže iskoristit i zimi a ne samo liti. Prije lita se nabaca malo žala i sve pet. Zaradila firma koja donese smeće , pa zarade oni šta spaljuju, pa zarade redari i vatrogasci, pa zarade oni šta odnesu smeće i zarade oni šta donesu žalo i opet svi turistički radnici zarađuju na plaži kad dođu stranci da malo izgore na toj plaži. Hrvatska je zemlja velikih mogućnosti i ovi u Makarskoj to znaju iskoristit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare