To je to što me zanima!

Inspekcija zatvorila gradilište u Maksimirskoj gdje se srušio zid: Intervenirali i zbog pada skele

Rukovatelj bagera udaljen je dok se ne osposobi za rad na siguran način te je zabranjeno obavljanje radova na gradilištu bez uporabe osobne zaštitne opreme, istaknuli su
Vidi originalni članak

U ponedjeljak popodne urušio se zid na gradilištu na Maksimirskoj cesti. Građevinska inspekcija zatvorila je gradilište, a uklanjanje urušenog zida je u tijeku. 

- U dosadašnje inspekcijskim nadzorom građevinske inspekcije je zatvoreno gradilište postavljanjem službenog znaka. Inspekcijski nadzor je u tijeku - potvrdili su iz DIRH-a za N1.

DIRH navodi kako je inspekcija utvrdila nedostatke u primjeni Zakona o zaštiti na radu zbog čega su i zabranili korištenje radne opreme dok se ne ispita je li rad bagera bio u skladu s propisima.

VIDEO: UKLONILI SKELU Policija objavila detalje pada skele u Petrinjskoj: Oštećen je dio javne rasvjete i jedan auto

- Rukovatelj bagera udaljen je dok se ne osposobi za rad na siguran način te je zabranjeno obavljanje radova na gradilištu bez uporabe osobne zaštitne opreme - istaknuli su.

Inspekcija je bila i na gradilištu zgrade zagrebačke policije u Petrinjskoj ulici gdje je prošli tjedan pala skela. I tamo su utvrdili nedostatke u primjeni odredbi Zakona o zaštiti na radu.

- Poslodavcu smo zabranili uporabu dijela skele, građevinskih cijevi za otpad dok se ne otklone utvrđeni nedostaci. Zabranjeno je i obavljanje radova na unutarnjim etažama građevine dok se ne izvede zaštita od pada kroz otvore, kao i korištenje kosog prilaza na jednoj etaži dok se ne postavi zaštitna ograda - navode iz DIRH-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Theresa01038 14.02.2024.

    Ocijenite moju 18+ golu fotografiju ---> NU21.FUN

  • nk bankomat iz sela zagreb bez mora 13.02.2024.

    smecograd bez mora se raspada

  • 13.02.2024.

    To forsiranje svakog štakornjaka kao spomenika kulture davno je prešlo sve granice. OK, nešto treba sačuvati, ali ostalo, samo prednji zid kao masku, a ostatak ponovo izgraditi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare