To je to što me zanima!

Interpol je ponovno raspisao tjeralicu za direktorom MOL-a

Za Hernadijem je raspisana tjeralica nakon što mu je zagrebački Županijski sud u listopadu 2013. odredio istražni zatvor. Njegovi odvjetnici žalili su se na tjeralicu
Vidi originalni članak

Šef mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi od utorka je ponovno na 'crvenoj' tjeralici Interpola. Hernadi je u Hrvatskoj optužen za podmićivanje bivšeg premijera Ive Sanadera u aferi Ina-MOL, a međunarodna potraga za njim bila je obustavljena više od godinu dana. 

Podsjetimo, za Hernadijem je raspisana tjeralica nakon što mu je zagrebački Županijski sud u listopadu 2013. odredio istražni zatvor. Njegovi odvjetnici tada su se žalili na tjeralicu i Komisija za kontrolu Interpolovih datoteka (CCF) krenula je u reviziju, te je ona brzo suspendirana. 

Hernadijevi odvjetnici u nekoliko su navrata slali žalbe, no izgleda da je Komisija sada zaključila da je tjeralica raspisana sukladno proceduri te ju je odlučila deblokirati.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • 18.02.2015.

    Hernadi je za Mađarsku priskrbio ogromnu dobit, nisu ludi da izruče svog nacionalnog heroja, koji je lijepo uložio mito...

  • itismeon24 18.02.2015.

    Ovo je EU odgovor Mađarskoj na posjet Putina,isto kao što us uradili Srbiji nakon parade poslali im Šešelja.

  • Snygging 18.02.2015.

    On je za svoju državu odradio dobar posao... Potplatio je 10-20 ljudi u HR preko Sanadera sa možda 20-tak mil. eura koji su izdali Hrvatsku i prodali upravljačka prava čime je Hrvatska oštečena za 3-5 milijardi € (do sad a bit će puno više) a Mađarska ostvarila isti toliki profit. Vjerojatno država stoji iza njega jer je to i napravio u dogovoru sa institucijama.. Drugo je naš Sanaderko i HDZ koji su veleizdajnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare