To je to što me zanima!

Interpol je raspisao tjeralicu za M. Gadafijem i njegovim sinom

Tajnik Interpola, Ronald Noble, izvijestio je kako se Gadafija trenutačno tretira kao bjegunca. Raspisali su tjeralicu za Gadafijem, njegovim sinom i šefom tajne službe
Vidi originalni članak

Interpol je raspisao tjeralicu za libijskim čelnikom Moamerom Gadafijem, njegovim sinom Saifom al-Islamom te šefom njegove tajne službe, Abdullahom al-Senussijem. Tajnik Interpola, Ronald Noble, izvijestio je kako se Gadafija trenutačno tretira kao bjegunca. Interpol navodno planira izdati 'crvenu' tjeralicu za Gadafijem, zbog optužbi da je počinio zločine protiv čovječnosti te da je odgovoran za ubojstva.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • vladosch 16.09.2011.

    Evo kako neke stvari postaju jasnije…. Europska Unija i Amerika duguju Libijskoj državi 200 milijardi dolara za isporučenu naftu. 2012 godine ističu koncesije velikih naftnih kompanija koje polažu pravo na Libijsku naftu. Gadafi je zatražio vraćanje duga i zaprijetio je ...da će u suprotnom sklopiti međudržavne ugovore s drugim zemljama i kompanijama. Zbog toga je došlo do ovog neviđenog razaranje Libije. Je li libijski građanin imao razloga buniti se protiv režima Muamera el Gadafija? Mislim da nije. Ako gledamo standard libijskog naroda i povlastice koje im pruža država imali su vrlo lijep i lagodan život. Živjeli su kao mali bogovi. Libija ima 6,5 miliona stanovnika, a imala je 14 miliona registriranih automobila. Ako je neko htio studirati u bilo kojoj državi u svijetu podnosio bi molbu i država bi mu osigurava stan, hranu, automobil, besplatno školovanje i mjesečnu stipendiju od 2300 dolara. U Libiji se nije plaćala voda, struja, plin i porez, a krediti su se davali bez kamata. Ako u roku od pet godina niste mogli vratiti kredit, država bi ga otpisala ili vraćala za vas. Ako ste htjeli kupiti auto dali ste 20-30% od cijene, a ostalo je dotirala država. U Libiji ste za 10 dolara mogli kupiti 85 litara benzina ili nafte. U Libiji je hrana bila gotovo besplatna, 10kg kruha le koštala 0,15 dolara. U Libiji njihovi građani nisu radili fizičke poslove, sve su to radili stranci.

  • biberrr 10.09.2011.

    EU zovu Ruse da uđu kako bi bili veća sila??? he,he,he Prije će ući EU u Rusku Federaciju,nego Rusija u EU. Pa Rusija je desetak puta veća od cijele Europe zajedno!

  • biberrr 09.09.2011.

    Što smrdi taj zapad,interpol je trebao raspisati tjeralicu zbog zločina protiv čovječnosti,te masovnih ubojstava u Libiji,za Obamu,Sarcozija,čelnike NATO pakta i UN-a,te ostalu bratiju željnu nafte.

Komentiraj...
Vidi sve komentare