To je to što me zanima!

Interventnim uvozom cjepiva BCG i DTP stigla u Hrvatsku

U prvoj pošiljci u Hrvatsku je stiglo 10.000 doza cjepiva protiv tuberkuloze BCG, a krajem lipnja stiže i preostalih 80.000 doza, kažu u Zavodu za javno zdravstvo
Vidi originalni članak

U prvoj pošiljci u Hrvatsku je stiglo 10.000 doza cjepiva protiv tuberkuloze BCG, a krajem lipnja stiže i preostalih 80.000 doza, kažu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. Također je stiglo i 2545 doza cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca (pertusisa) - DTP. Cjepiva su stigla interventnim uvozom. Time je okončana višemjesečna problematika nestašice ovih cjepiva. U HZJZ kažu kako je docjepljivanje DTP-om prošle godine prebačeno iz treće godine djetetova života na petu, no određeni broj djece se iz različitih razloga nije cijepio na vrijeme. Pristigle količine bit će prvenstveno namijenjene djeci koja su starija od dvije godine, a nisu primili prvu dozu cjepiva.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • piramida 25.05.2015.

    ako plate prvu , sticice i druga tura posiljki.

  • Bonny x 24.05.2015.

    e da... rodica prije 5 dana morala cijepiti bebu - nema cjepiva!!! mom malom je cjepljenje 2.6. i kako mi je ona rekla da 5u1 cjepiva nema odlucila sam se za ono 6u1 koje treba naruciti i platiti 500kn, (u nadi da bar njega ima jer nije velika potraznja s obzirom na plateznu moc vecine hrvata u jadnoj nam drzavi...) ali - NEMA NI TOGA!!! vazno da su imunoloski unistili! Sramota od drzave!!!! Zanima me samo TKO je za ovo stavio pare u dzep? jadna im majka lopovska!! bebama ovo raditi zbog svoje koristi!?

  • LANA555 24.05.2015.

    Ja se necu cjepiti .

Komentiraj...
Vidi sve komentare