To je to što me zanima!

Invalidi u Požegi će parkiranje plaćati čak 500 posto skuplje

Služba naplate parkiranja je lani utvrdila kako se u gradu parkira veći broj auta koji koriste povlaštenu kartu, a na nju nemaju pravo. Zato su se odlučili na poskupljenje
Vidi originalni članak

Odlukom požeškog gradonačelnika Vedrana Neferovića, osobe s invaliditetom plaćat će 500 posto skuplju parkirnu kartu u prvoj i drugoj zoni. 

Dosad su invalidi plaćali 100 kuna godišnje, a ovom odlukom morat će svakog mjeseca izdvojiti 50 kuna. Ovo poskupljenje gradonačelnik je, kaže, donio na prijedlog Službe naplate parkiranja gradske tvrtke Komunalac. 

- Povlaštene karte dobivaju se na temelju potvrda o invalidnosti. Ubuduće ćemo tražiti da se Gradu dostavi kopija rješenja o invalidnosti prije izdavanja karte - potvrdio je Anto Bekić, direktor Komunalca. 

Služba naplate parkiranja dva je puta prošle godine provela istraživanje te utvrdila kako se u gradu parkira veći broj automobila koji koriste povlaštenu kartu, a na nju nemaju pravo. Upravo zbog toga odlučili su se na poskupljenje. Osobe s invaliditetom povlaštene parking karte u Požegi su počeli prvi put koristiti 2006., a Požega je uz Zagreb i Zadar prvi grad u Hrvatskoj koji je 1998. počeo s naplatom parkinga. Parkirna karta u prvoj zoni inače stoji četiri kune. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • kokaza5 13.02.2015.

    a jbg

  • žaba davi rodu 13.02.2015.

    za to su se borili

  • Vuk 107 brigada Valpovo 13.02.2015.

    Svi clanovi partije SDPa su invalidi

Komentiraj...
Vidi sve komentare