To je to što me zanima!

Invalidu usadili stanice u vrat te bi mogao prohodati

Michael je već 20 godina invalid. Prije godinu dana otišao je na operaciju u Ekvador. Usadili su mu matične stanice i od onda se osjeća bolje
Vidi originalni članak

Prije 20 godina Michael Flounders (52) iz britanskog Suffolka pao je na vrat i ostao paraliziran od prsa naniže. Već je dva desetljeća u invalidskim kolicima, ali on ne gubi nadu da bi jednoga dana mogao prohodati zbog operacije. Išao je u Ekvador na riskantnu operaciju na kojom su mu matične stanice iz njegove koštane srži usadili u vrat kako bi obnovili živčane stanice u kralježnici. Doktori su ga upozorili da bi nakon operacije mogao ostati još paraliziraniji nego što je bio. Nakon samo nekoliko tjedana Michael je počeo uviđati promjene na tijelu, osobito nogama. U roku od godine dana vratila mu se snaga u trbuh, leđa i noge. Može bolje kontrolirati kretnje gornjim dijelom tijela. Poboljšala mu se i cirkulacija, a dlake na nogama narasle su mu nakon 20 godina.
- Moj život se potpuno promijenio. Vjerujem da ću moći ponovno hodati. Svaki se dan stvari mijenjaju, a ja sve više osjećam svoje noge - kaže Michael. Doktori kažu da bi usađene stanice trebale zamijeniti one oštećene.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HUMI 25.02.2009.

    Bilo bi super kada bi se to počelo primjenjivati kao terapija koja je uspješna.

  • miss Arrogance 25.02.2009.

    Želim mu svu sreću i nadam se da će stvarno prohodati!!! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare