To je to što me zanima!

Ipak će poštedjeti Iranku (43)? Neće je na smrt kamenovati

Slučaj Iranke iskritizirao je cijeli svijet. Sakineh Mohammadi Ashtiani (43) su osudili na smrt kamenovanjem zbog preljuba i navodnog sudjelovanja u ubojstvu supruga
Vidi originalni članak

Iranku Sakineh Mohammadi Ashtiani (43), koju su osudili na smrtnu kaznu, možda poštede, rekao je Mohammed Javad Larijani, državni tajnik Vijeća za ljudska prava. Ashtiani su 2006. godine osudili zbog preljuba na smrt kamenovanjem. Vlada tvrdi da je sudjelovala u ubojstvu supruga, ali njezina obitelj to poriče. 

- Pomogli smo da joj smanje kaznu i vjerujemo da postoje velike šanse da će joj poštedjeti život - rekao je Larijani. Njezina osuda izazvala je bijes u cijelom svijetu. 

Kaznu koja je dosuđena Sakineh Mohammadi Ashtiani (43) osudili su političari i vjerski vođe nazvavši ju barbarskom i srednjovjekovnom, piše CNN. Brazil je majki dvoje djece čak ponudio i azil. 

Larijani je usporedio njezin slučaj s Amerikankom Teresom Lewis koja je ubila muža i posinka uz pomoć bivšeg ljubavnika. Teresa je prva žena nakon 100 godina koju su pogubili u Virginiji. Preklinjala je za svoj život i govorila sucu kako bi vratila vrijeme da može, ali sudac je nije pomilovao.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • manitou 24.11.2010.

    tko zna što je tu istina...a amerikancima odgovara pravda i demokracija, al' po njihovim standardima

Komentiraj...
Vidi sve komentare