To je to što me zanima!

Ipak varalica: Tvrdila da je kći obitelji koja je bila na Titanicu

Helen Kramer je dugi niz godina tvrdila da je preživjela kći imućnih Hudsona i Bess Allison koji su poginuli na brodu. Mnogo godina kasnije razotkrivena je prijevara
Vidi originalni članak

Riješen je jedan od najvećih misterija potonulog Titanica. Tim stručnjaka utvrdio je da je Helen Kramer, koja je govorila da je preživjela dvogodišnjakinja iz tragedije, varalica.

Kramer je prvi put 1940. izjavila da je Loraine Allison, kći imućnih Hudsona i Bess Allison koji su s njom i mlađim bratom Trevorom bili na brodu te poginuli. Obitelj bogatog kanadaskog poduzetnika putovala je sa svojom poslugom, piše The Telegraph.

Jedina preživjela

Kad je brod udario o santu leda malenog je Trevora, koji u tom trenutku nije bio s roditeljima, spasila sluškinja Kramerovih koja ga je sa sobom ponijela u čamac za spašavanje. Vjerovalo se da su Loraine i njeni roditelji  poginuli pokušavajući naći Trevora te su zbog toga propustili priliku da se spase.

Trevor je umro 1929., a Helen Kramer je uložila mnogo truda kako bi uvjerila rođake Allisonovih da je preživjela kći Hudsona i Bess. Slučaj je pao u zaborav nakon njene smrti 1992. Ponovo je postao aktualan 2012. na stogodišnjicu potonuća Titanica kad je Debrina Woods, unuka Helen Kramer, na nizu foruma počela iznositi slučaj njezine bake.

Unuka nastavila širiti laži

Napravila je web stranicu na kojoj je prodavala postere, šalice i podmetače za kompjuterske miševe te počela govoriti da planira napisati i knjigu. Tvrdila je da je pronašla bakin kofer koji je bio pun dokumenata koji osvjetljuju obiteljski slučaj. Woods je pokušala stupiti u kontakt s rođacima Allisonovih i susresti se s njima. Na kraju je odustala jer su Allisonovi angažirali odvjetnike koji su je zatražili zabranu pristupa.

Debrina je čak htjela prosuti pepeo svoje bake po obiteljskoj grobnici Allisonovih u Chestervilleu u Ontariju, no uspjeli su je u tome spriječiti.

DNK analiza

Slučaj je razjašnjen kad je tim 'titanikologa' koji je predvodila forenzičarka Tracy Oost, odlučio napraviti DNK analizu nećaka Kramerovih i Allisonovih. Pristala je sudjelovati Sally Kirkelie, daleka nećakinja Lorrainine majke te Deanne Jennings, rođakinja Helenine unuke Debrine Woods. Testovi nisu otkrili vezu između Kramera ili Woods i obitelji Allison.

Da je dokazana genetska povezanost između obitelji, Helen Kramer bi imala pravo na izdašno obiteljsko nasljeđe. Iako Allisonovi nisu nikad povjerovali u tvrdnje Helen Kramer smatraju da su im prouzročile velik stres.

Idi na 24sata

Komentari 35

  • MajaPrpić Šabić 21.01.2014.

    Ne znam kako su i mogli povjerovati u priču da je curica koja je tada imala dvije godine uopće mogla znati tko su joj roditelji.

  • ojdimidojdimi 21.01.2014.

    nikad neću zaboraviti stolicu na kojoj sam sjedio u kinu da bih pogledao taj film, film je odličan a stolica mi je suze natjerala na oči.................

  • It's kišing 21.01.2014.

    Aha... i Leonardo di Caprio je od moje tetke sin...

Komentiraj...
Vidi sve komentare