To je to što me zanima!

Iračka vojska krenula u veliku akciju: Oslobodit ćemo Mosul!

Naše hrabre snage oslobodit će ostatak grada, osloboditi građane od represije i terorizma koji provodi Daeš, rekao je irački premijer Hajder al Abadi
Vidi originalni članak

Irački premijer Hajder al Abadi najavio je u nedjelju početak vojne operacije radi istjerivanja militanata Islamske države (IS) iz zapadnog dijela Mosula, koji je još pod kontrolom ekstremističkih milicija.

"Najavljujemo početak nove faze operacije (kodnog imena) 'Dolazimo Nineva' kojom ćemo osloboditi zapadni dio Mosula", rekao je al Abadi u televizijskoj izjavi.

Mosul je glavni grad sjeverne iračke pokrajine Nineve.

"Naše hrabre snage oslobodit će ostatak grada, osloboditi građane od  represije i terorizma koji provodi Daeš", dodao je koristeći se arapskim akronimom za IS.

"Naša glavna misija jest osloboditi čovjeka prije nego što oslobodimo zemlju".

Irački zrakoplovi bacili su letke nad zapadnim dijelom Mosula u kojima pozivaju militante IS-a na predaju, reklo je iračko ministarstvo obrane.

Ofenziva počinje gotovo mjesec dana nakon što je al Abadi najavio da je Irak preuzeo punu kontrolu nad istočnim dijelom grada.

U listopadu prošle godine, uz američku potporu Irak je počeo operaciju preuzimanja Mosula od IS-a.

Mosul, drugi po veličini grad u Iraku, pod okupacijom IS-a je od sredine 2014. godine.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • timystime11 19.02.2017.

    Njemačka vojska iz 2 svjetskog rata bi osvojila taj grad u par sati.oni su s romelom osvojili tobruk u 1 sat osvojili kopenhagen cjelu francusku s preko 1 milijun vojnika i imali su manje u 3 mjeseci pobjedili.Ništa niste naučili od od blitzkreiga.Znam oni su napravili brojne velike zločine ali švabo je izumio mnoge korisne stvari.Da je švabo išo na mosul,kladim se da bi ga u 2 dana osvojio.Kak su oni imali para da celu evropu zauzmu a oni nemogu grad manji od zagreba.imaju 100 tisuća vojnika švabo je osvojio najveću utvrdu u svijetu sa samo 87 vojnika.a ovi nebi mogli ni s pola miliuna.

  • bubasinter 19.02.2017.

    Svaki dan neka ofanziva a od tih ofanziva pustih nikad nista.

  • ZelenaHrvatska 19.02.2017.

    Koja im je to vise po redu ofanziva protiv tih govnara,sve je to totalno ošlo u PM,pratim taj sukob u Iraqu i do sada jedino specijalne jedinice(Kurdi) učinkovito dijeluju protiv Isila tj gdje oni dođu teroristi doslovno nestaju jer Kurdi ne uzimaju zarobljenike,kada uhvate Isilovca njemu se gubi svaki trag sto i pozdravljam,naravno da su to skontali neki majmuni za ljudska prava i čak su se i žalili da se prestane s tom praksom,debili brane i sažaljevaju te hladnokrvne ubojice i silovatelje,dali je to normalno! Kurdi samo derite dok se regularana iračka vojska skonta i koja je sukrivac za rast IS jer su im ostavili kompletno oružije i tehniku te su ko p... pobjegli pred ISILovcima i ostalo je povjest!

Komentiraj...
Vidi sve komentare