To je to što me zanima!

Irački novinar koji je Busha gađao cipelama traži azil

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Muntadar al-Zaidi tvrdi da ga sve vrijeme tuku u zatvoru te da su mu slomili ruku i rebra. Zatražio je azil u Švicarskoj i želi raditi kao novinar UN-a
Vidi originalni članak

Irački novinar Muntadar al-Zaidi (29), koji se proslavio gađanjem Busha cipelom, zatražio je politički azil u Švicarskoj. Još od incidenta prošloga mjeseca u pritvoru u Iraku čeka suđenje. Boji se da mu netko u bagdadskom zatvoru ne naudi. Njegov odvjetnik Mauro Poggia tvrdi da se ne može nakon suđenja vratiti na svoj novinarski posao i da je na meti različitih ekstremista. Želio bi raditi kao novinar Ujedinjenih naroda. Al-Zaidijev stariji brat tvrdi da Muntadara tuku sve vrijeme u zatvoru te da su mu slomili ruku i rebra i da je imao unutarnja krvarenja. Gađao je Busha cipelom tijekom posjeta američkog predsjednika Iraku. Uz to mu je doviknuo "Ovo ti je poljubac za rastanak, pseto!". U arapskoj kulturi uvreda je drugome tek pokazati potplat cipele, a sud u Bagdadu još nije odlučio hoće li mu suditi na napad ili za vrijeđanje američkog predsjednika. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • trešnja 20.01.2009.

    Eto,kakva pravila vladaju svijetom..čovjek čeka kaznu što je izrazio svoje mišljenje i gađao ga cipelom,a to što je Bush njih i još mnoge druge gađao bombama i tko zna čime sve ne,za to je bio nagrađivan pljeskom i čak ponovo biran!

  • marko00 19.01.2009.

    sigurno će dobit posao u UN

  • Pichlyk 19.01.2009.

    baš mi je žao što ga nije spuco... u glavu. :(

Komentiraj...
Vidi sve komentare