To je to što me zanima!

Iran diže napetosti: Predstavili novi projektil dometa 1000 km

Balistički programi Islamske revolucije zabrinjavaju Zapad koji optužuje Iran da želi povećati domet svojih projektila i destabilizirati Bliski istok, a zabrinut je i Izrael, zakleti neprijatelj Teherana.
Vidi originalni članak

Čuvari Islamske revolucije su u ponedjeljak otkrili "novi balistički projektil" dometa 1000 km, prema novinskoj agenciji te ideološke vojske Irana.

Novi projektil nazvan "Dezfoul" je najnoviji model Zolfaghara koji je imao doseg 700 km, rekao je brigadni general Amirali Hajizadeh, zapovjednik zračnosvemirskih snaga Čuvara revolucije, prenosi agencija Sepah.

Iran je već prošle subote najavio da je "uspješno testirao krstareći projektil Hoveizeh", dometa većeg od 1350 km, što je objavljeno na 40. obljetnicu Islamske revolucije.

Novi projektil u četvrtak su predstavili Hajizadeh i zapovjednik Čuvara revolucije general Mohamed Ali Jaafari u tvornici za proizvodnju projektila čiji položaj agencija Sepah nije otkrila.

Balistički programi Islamske revolucije zabrinjavaju Zapad koji optužuje Iran da želi povećati domet svojih projektila i destabilizirati Bliski istok, a zabrinut je i Izrael, zakleti neprijatelj Teherana.

Iran ponavlja da je njegov program projektila povezan s nacionalnom sigurnosti i da je isključivo obrambenog karaktera pa se o njemu ne može pregovarati.

Krajem siječnja je francuski ministar vanjskih poslova Jean-Yves Le Drian zaprijetio Iranu sankcijama ako ne odustane od proizvodnje projektila.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • dahvaul 09.02.2019.

    Kaj ne testirate lijekove za rak ili neke vitamine da oni u Africi hoce raditi i da im neke zitarice rastu da imaju kaj jesti

  • Blokirani Batina 08.02.2019.

    Projektil dometa 1000 km je za samoobranu :)) Tko pusi ovo? :))

  • Karamazov 08.02.2019.

    znaci genocidna nacija kao sto su izraelci mogu imat svo oruzje ovog svijeta, a iranu se uvode sankcije jer ima raketu koja moze poslat satelit u orbitu, pametnom dosta da vidi licemjerstvo... i naravno sad ce pocet propaganda kao i za libiju i siriju, kako tamo nema nitko pravo glasa, ovo, ono, a drzava uredena, tolerantna nacija, prihvacaju sve dok im ne krsis zakone, dok u isto vrijeme imamo saud. arabiju gdje su zakoni iz kamenog doba ili izrael gdje vlada apartheid, ali oni su na ponos svih zapadnih zemalja (znamo zasto)

Komentiraj...
Vidi sve komentare