To je to što me zanima!

Iran je uspješno testirao dva projektila dalekog dometa

Ispaljivanje projektila dolazi zadnjeg dana desetodnevnih vježbi u međunarodnim vodama istočno od Hormuškog tjesnaca. Tjesnac je najvažniji morski prolaz nafte
Vidi originalni članak

Kao što je bilo i najavljeno, Iran je danas uspješno testirao dva projektila dalekog dometa izvijestila je tamošnja novinska agencija IRNA.

- Testirali smo projektil naziva Qader (u prijevodu sposoban) čime smo dokazali uspješnost u uništenju meta u Golfskom zaljevu - pojasnio je  Mahmoud Mousavi, zamjenik mornaričkog zapovjednika. Iranski sustav sada omogućava uništenje američkih i europskih vojnih baza smještenih na Bliskom Istoku.

Ispaljivanje projektila dolazi posljednjeg dana desetodnevnih vojnih vježbi u međunarodnim vodama istočno od Hormuškog tjesnac. Navedeni tjesnac jedan je od najznačajnijih morskih prolaza za prijevoz nafte. Iran je zaprijetio njegovim zatvaranjem u slučaju nametanja novih sankcija.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Sicma 02.01.2012.

    Iranci sutra odbrane naftu, a Ameri puste u prodaju( posto je izmisljen) neki auto na vodu, zrak, vjetar..heheh..Malo sale nije na odmet..

  • Zmajček 02.01.2012.

    LongliveUSAforever je troll, lik se zeza sa vama; pa zar vjerujete da neko moze biti toliko retardiran da zaista podrzava takvu politiku?

  • gogson00 02.01.2012.

    Naravno da testiraju, pa stalno su pod prijetnjom Izraela i Amerike, naravno da je u redu imati pravo na obranu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare