To je to što me zanima!

Iran optužio SAD za ilegalne letove iznad njihovog zaljeva

Veleposlanik Irana Mohammad Khazaee kazao je kako su zabilježili neovlašteno nadlijetanje iznad obale u regiji Bushehr gdje se nalazi ruska nuklearna elektrana
Vidi originalni članak

Iran je optužio američku mornaricu za 'nezakonite i provokativne radnje' u blizini njihove obale, uključujući i kršenje zračnog prostora, piše RT. Pritužbe su poslane glavnom tajniku Ujedinjenih naroda i Vijeću sigurnosti UN-a.

Veleposlanik Irana Mohammad Khazaee kazao je kako su zabilježili neovlašteno nadlijetanje iznad njihove obale u regiji Bushehr u listopadu gdje se nalazi ruska nuklearna elektrana. Kaže kako se ista situacija dogodila i 1. studenoga unatoč radio upozorenjima, a tada su iranski zrakoplovi pucali na nenaoružanu američku bespilotnu letjelicu .

Teheran je zbog toga pozvao glavnog tajnika UN-a Ban Ki-moona da upozori SAD na 'kršenje međunarodnih prava i posljedice koje bi se mogle dogoditi zbog tih provokativnih i opasnih postupaka, a za koje će biti odgovorna vlada SAD-a'. 

Bijela kuća nije se izjasnila o ovim događajima.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • Dark442 26.11.2012.

    amerima i treba novi vjetnam da ih malo spusti na zemlju,pa jbt ne možeš ići po svijetu i napadati bilo koga zbog prirodnih resursa koje posjeduje, samo zato što imaš jaču vojsku i više si ulagao u rat i pljačku tuđih resursa nego u mir i dobrobit svojih građana.

  • MLADEN_5 25.11.2012.

    A kako znaju da su Amerikanci , ako su bezpilotne letjelice?

  • DannyZg 25.11.2012.

    Ameri, ma ne bi oni nikad.........................ilegalno..............neovlasteno...........kakali nad drugima! Samo legalno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare