To je to što me zanima!

Iran: Studenti vikali: 'Smrt diktatoru' Ahmadinedžadu

Studenti su Ahmadinedžada uspoređivali s preminulim čileanskim diktatorom Pinochetom te su tražili puštanje svojih kolega iz zatvora
Vidi originalni članak

Više od stotinu sudenata prosvjedovalo je na Sveučilištu u Teheranu protiv iranskog predsjednika Mahmouda Ahmadinedžada, uzvikujući "Smrt diktatoru". Prosvjedi su izbili nakon što je ograničen broj studenata mogao ući u dvoranu u kojoj je predsjednik držao govor.
- Može razgovarati s američkim studentima, ali ne i s nama - rekao je jedan student aludirajući na činjenicu da je Ahmadinedžad ranije ovog mjeseca odgovarao na pitanja studenata sa Sveučilišta Columbia u New Yorku. Studenti su uspoređivali svog predsjednika s preminulim čileanskim diktatorom Augustom Pinochetom i tražili puštanje svojih kolega iz zatvora. Studenti naklonjeni Ahmadinedžadu gurali su i udarali prosvjednike izvikujući "Predsjedniče, mi vas podupiremo!"
Prosvjednike, koji su pokušali napustiti sveučilišni kampus i nastaviti prosvjed izvan njega, zaustavila je policija, a našli su se i na udaru suparničke skupine studenata, od kojih su neki pripadnici vjerske policije Basij. Državna televizija nije u svom izvještaju spomenula prosvjede. To je drugi studentski prosvjed u Iranu u manje od godinu dana.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare