To je to što me zanima!

Iran: Vlada izdala katalog dopuštenih muških frizura

Katalog ministarstva kulture zabranjuje dugu kosu svezanu u rep, fudbalerke te 'jež' frizure. Dopustili su im podignute šiške te razdjeljak sa strane...
Vidi originalni članak

Iransko ministarstvo kulture izdalo je katalog frizura koje je odobrila vlada da se iranski muškarci 'oslobode' frizura koji nisu 'islamske'. Katalog zabranjuje dugu kosu svezanu u rep, fudbalerke te 'jež' frizure. Dopustili su im podignute šiške te razdjeljak sa strane. Gel su im također dopustili, ali ipak ga moraju koristiti u razumnim količinama.
- Predložene frizure su inspirirane kompleksnošću, kulturom i religijom Iranaca - rekao je Jaleh Khodayar, koji vodi festival na kojem će Ministarstvo promovirati 'Vodič za frizure'. Iranske konzervativce je uzrujao model u katalogu koji ima 'kozju bradicu', ali ipak su dopustili da fotografija ostane. Ostali modeli su obrijani. Neke brijačnice su mušterijama nudile 'zapadnjačke frizure' pa su ih zatvorili i kaznili u posljednjih nekoliko godina. Konzervativci su pozvali na strože mjere protiv ljudi koji imaju frizure drugačije od onih u katalogu. Policajcima u Iranu čak su dali fotoaparate da slikaju žene i muškarce koji nemaju prikladne frizure i ne oblače se po 'propisima', kako bi na sudu imali dokaze protiv njih ukoliko ih privedu, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • iluminat 06.07.2010.

    eee, mislim da su malo zakasnili sa propisima, već su se iranci i ostali islamisti dokopali zapadnjačkih modernih pogleda putem interneta i ostalih medija. Pune su ih \"društvene\" stranice. Mislim da će i tamo uskoro jedna veeelika revolucija.

  • TITTO 06.07.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • trešnja 06.07.2010.

    Ma gadni su,brate mili sa frizurom ili bez nje,mračni izvana i iznutra....

Komentiraj...
Vidi sve komentare