To je to što me zanima!

Iran zabranio prelet Merkel, dva sata kružili iznad Turske

Dok je avion kružio iznad Turske, počeli su jednosatni pregovori između njemačkog ministarstva vanjskih poslova, Turske i Irana, a Teheran je napokon odobrio prelet
Vidi originalni članak

Zrakoplovu njemačke kancelarke Angele Merkel, kojim je putovala u New Delhi, Iran je uskratio dopuštenje za prelet pa je avion puna dva sata kružio iznad Turske. Dopuštenje za nadlijetanje iranskog zračnog prostora bilo je prethodno ishođeno, a potom je povučeno nakon što je zrakoplov već bio u zraku.

Dok je letjelica kružila iznad Turske, počeli su jednosatni pregovori između njemačkog ministarstva vanjskih poslova, Turske i Irana, a Teheran je napokon odobrio prelet njemačkog zrakoplova.

-Takvo što još nismo doživjeli, rekao je glasnogovornik njemačke vlade Steffen Seibert nakon što je kancelarka doputovala u New Delhi. Odbio je kritizirati iranske vlasti, ali je rekao da je događaj "u najmanju ruku neobičan".

Inače, EU je prošloga tjedna proširila sankcije protiv Irana zbog nepostizanja napretka u pregovorima oko rješavanja spornih nuklearnih pitanja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • baldrick_1 01.06.2011.

    Bravo Iran! Twelve points!!! :))

  • corvis 01.06.2011.

    Makar je neobično i naizgled glupo,pokazali su da imaju pravo razmisliti o svojem, promjeniti mišljenje.....da imaju muda! Za razliku od Hrvata koji se svakom uvlače u dupe za brod banana, obečanih!

  • nefer 31.05.2011.

    mogli su slijeteti u Tursku i cepat kopneno, kao svojevremeno alexandar the great ili marco polo

Komentiraj...
Vidi sve komentare