To je to što me zanima!

Iran zbog špijuniranja na smrt osudio američkog marinca (28)

Sud u Iranu osudio je Amerikanca na smrtnu kaznu zbog špijuniranja. Ima 20 dana da podnese žalbu na presudu koja je još više pojačala tenzije između SAD-a i Irana
Vidi originalni članak

Iranski sud osudio je Amerikanca na smrtnu kaznu proglasivši ga agentom CIA-e čime su se samo još više pojačale tenzije između SAD-a i Irana.

Iran je bivšeg američkog marinca Amira Mirzaeija Hekmatija optužio da je nakon odsluženja roka u američkim misijama u Iraku i Afganistanu prošao posebnu obuku te je kao obavještajac CIA-e stigao u Iran. Još se ne zna kada je odlučeno o presudi, javlja AP, a prema iranskom zakonu Hekmati ima 20 dana da podnese žalbu na presudu.

Hekmati, 28-godišnjak iz Arizone, iranskog je podrijetla. Njegov otac, inače profesor na državnom sveučilištu u Flintu, tvrdi da njegov sin nije CIA-in špijun nego je u Iran otišao u posjet svojim bakama.

Njegovo suđenje održano je nakon što je SAD objavio nove strože sankcije nad Iranom zbog ustrajnosti u razvijanju nuklearnog programa kojim, kako Washington vjeruje, Teheran razvija nuklearno oružje.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • troma1 10.01.2012.

    budale opranog mozga nasle tu nesto komentirati..idite pa gledajte televiziju..po mogucnosti neka to budu americke vijesti..sitne duse.

  • pješak 09.01.2012.

    Iran je u pravu. Amerika tamo sad šalje desetine špijuna. Ovaj jest špijun, ali glup i ništa ne zna. Ameri su mu dali love pa se mislio "lako" opernatiti! Iranci se na svojim užim područjima svi međusobno poznaju i nemoguće je da im upadne stranac kojeg neće skužiti! Ovaj je mislio da je to kao u filmovima, ali koštalo ga je neznanje. To je glupan koji ne kuži da je to samoubilačka misija. Nije sad bitno kakav je Iran, ali to je država kojoj je Amerika neprijatelj i s kojom je gotovo u ratu, i sasvim je normalno i legitimno da se brani.

  • ĆIVAS 09.01.2012.

    Da Iran nema taj udio od 10% svjetske rezerve nafte dali bi ga bjelosjvetki lopovi koje je Colombo otkrio ikad čačkali i provocirali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare