To je to što me zanima!

Iranku neće kamenovati nego objesiti zbog ubojstva muža?

Humanitarna organizacija objavila je da će danas smaknuti ženu koju su trebali kamenovati na smrt zbog preljuba, no nitko od dužnosnika informaciju nije potvrdio
Vidi originalni članak

Iranku koju su osudili na smrt kamenovanjem zbog preljuba, ipak će danas ubiti, ali vješanjem i to zbog ubojstva. Njemački Internacionalni odbor protiv kamenovanja objavio je da su iranske vlasti odobrile zatvoru u Tabrizu da pogubi ženu. Ministar vanjskih psolova Velike Britanije kontaktirao je iranskog predstavnika u Londonu, no on mu nije znao reći da li je vijest o vješanju točna.

- Podsjetio sam ga da britanska vlada pogubljenje gospođe Ashtiani smatra potpuno neprihvatljivim - rekao je Alistar Burt. Kaznu koja je dosuđena Sakineh Mohammadi Ashtiani (43) osudili su političari i vjerski vođe nazvavši ju barbarskom i srednjovjekovnom. Brazil je majki dvoje djece čak ponudio i azil. Ashtiani je bila osuđena na smrt kamenovanjem zbog preljuba, no nakon međunarodnog pritiska vlada je odlučila preispitati slučaj, a u međuvremenu su ju proglasili krivom za suučeništvo u ubojstvu svog muža. 

U kolovozu je iranska televizija objavila intervju sa ženom koja se predstavila kao Ashtiani i priznala vezu s muškarcem koji je zatim ubio njenog muža. Internacionalni odbor protiv kamenovanja nazvao je intervju 'otrovnom propagandom'. 

Po islamskom zakonu koji u Iranu vrijedi od 1979., ubojstvo se kažnjava vješanjem, a preljub kamenovanjem. Iran je drugi na svijetu po broju smrtnih kazni, odmah iza Kine. Pogubili su 346 ljudi samo u 2008. godini, priopćio je Amnesty International.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • kikibonbon23 04.11.2010.

    Strasno.........................:(

  • natasacanadija 04.11.2010.

    po nattinom komentaru ispadada su kod nas samo zene preljubnice a muzevi bozje ovcice

  • natta 04.11.2010.

    Onda bi kod nas bilo jako malo žena jer bi ih malo više morali kamenovat.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare