To je to što me zanima!

Iranski ministar: Trebamo smaknuti homoseksualce

Iranski ministar Mohsen Yahyavi na mirovnoj konferenciji britanskim je zastupnicima rekao kako homoseksualci zaslužuju smrtnu kaznu
Vidi originalni članak

Homoseksualci u Iranu su zabranjeni prema temeljima vjere. Ako svoje odnose drže u prtivatnosti to je u redu, ali svi ostali moraju biti smaknuti. Takav odnos protivan je prirodi, a u prirodi čovjeka je da se razmnožava. Homoseksualci se ne razmnožavaju, zaključio je iranski ministar.
O teroriziranju gay osoba u Iranu upozoravale su mnoge organizacije za ljudska prava. Najčešće se događa da dvije osobe uhvaćene u "neprimjerenom odnosu" završavaju na vješalima. Prije mjesec dana iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad studentima u New Yorku je poručio kako u njegovoj zemlji nema homoseksualaca. Ministar je ovom izjavom potvrdio da ih ima. Najviše na vješalima.
Ipak pravila ne vrijede jednako za sve. Prije nekoliko mjeseci javno je obješena žena koja je ostala trudna s bratom koji ju je silovao, a nerijetko se događa da na vješalima završe i osobe mlađe od 18 godina. Irak, Mauritanija, Saudijska Arabija, Sudan, Ujedinjeni Arapski Emirati, Jemen i Nigerija uveli su smrtnu kaznu za sve homoseksualne osobe.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare