To je to što me zanima!

Iranski nuklearni sporazum na reviziji u američkom Kongresu

Sporazum je poslan na razmatranje, a Vijeće sigurnosti Ujedinjenin naroda uskoro će glasovati o ukidanju gospodarskih sankcija Iranu koje su na snazi već 9 godina
Vidi originalni članak

Američka administracija u nedjelju je u Kongres uputila sporazum s Iranom o nuklearnom naoružanju, piše AP

Glasnogovornik State Departmenta John Kirby u pisanoj je izjavi medijima poručio kako je sporazum, prema zakonu, poslan u Kongres. Razdoblje revizije završava 17. rujna. 

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda trebalo bi uskoro glasovati o ukidanju gospodarskih sankcija toj zemlji. Sankcijama se pokušalo odgovoriti Iran od nuklearnog programa. Kako javljaju svjetski mediji, očekuje se da će Vijeće odobriti ukidanje sankcija, no glasnogovornik Stephane Dujarric kazao je kako je to moguće tek kada Međunarodna agencija za atomsku energiju potvrdi da Teheran ispunjava obveze o smanjivanju skladištenih količina obogaćenog urana, sukladno sporazumu.

Sankcije Iranu uvedene su prije devet godina. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Didi219 20.07.2015.

    Jos jedna u nizu gresaka koje Amerika radi, samo sto ce se ova greska obit o glavu svima nama. Nazalost!

  • Zvjezdana Pikl 20.07.2015.

    Zar je to nakon svega nagrada?Kud će ih to dovesti.Zašto ukidanje sankcija i kome to odgovara?

  • Pamtim 20.07.2015.

    Iran je pod USA sankcijama već preko30 godina zato kaj su odlučili protjerati proamerickog šaha i naftne kompanije koje su Iranu za crpljenje iranske nafte davali samo mrvice.Zaboravlja se i da su SAD uz pomoć svog tadašnjeg saveznika SAdama Huseina,koji im tada nije bio diktator, pokušali vojno pokriti Iran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare