To je to što me zanima!

Iranski 'prstosjek': Lopovima i preljubnicima njime režu prste

Na licu muškarca ne vidi se nikakva bol pa se pretpostavlja da su ga drogirali. U iranskoj udruzi kažu da vlada tako želi zastrašiti ljude uoči predsjedničkih izbora
Vidi originalni članak

Iranska studentska novinska agencija ISNA objavila je nedavno fotografije koje prikazuju rezanje prstiju čovjeku koji je osuđen zbog krađe i preljuba. Na fotografijama se vide tri muškarca koji su maskirani fantomkama i kapuljačama te muškarac u zelenoj trenirci kojem su zavezane oči. Trojica osuđenog dovode do mašine za amputaciju. Dvojica ga drže, a treći mu stavlja šake u stroj. Nakon što su mu odrezali četiri prsta, krvavu šaku su umočili u jod, piše Daily Mail. 

Na licu muškarca se ne vidi nikakva bol pa se pretpostavlja da su ga drogirali. 

Mahmud Amiry-Moghaddam, glasnogovornik Iranske udruge za ljudska prava, kaže da je vjerovatno riječ o taktici vlade kojom ljude želi zastrašiti uoči predsjedničkih izbora. Tako, vlada, tvrdi, želi spriječiti prosvjede. Mahmud kaže i kako je prošli tjedan uhićeno najmanje 15 novinara.

Po šerijatskom zakonu, amputacija, bičevanje, pa čak i smrt kamenovanjem su pravno dozvoljeni oblici kažnjavanja

Idi na 24sata

Komentari 79

  • lindaomar 17.02.2013.

    pa ti kradi ...hehe ..mozda malo preokrutno ali vjeroj.djeluje,ima puuuno manje lopovluka nego primjer recimo kod nas ..

  • prdac40 10.02.2013.

    Ko to proizvodi ? MIO STANDARD

  • tomektattoo 10.02.2013.

    To je sve bolesno... Oni neće nikada biti civilizirani i normalni...

Komentiraj...
Vidi sve komentare