To je to što me zanima!

''IS je izravna posljedica naše invazije na Irak 2003. godine''

Dodao je kako je to ''primjer neželjenih posljedica zbog kojih bi morali naciljati prije nego zapucamo''. Uvjeren da će antiteroristička koalicija uspjeti istisnuti IS iz Iraka
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama je u intervjuu za Vice News prvi put izjavio kako je samoprozvana Islamska država izravna posljedica američke invazije na Irak koju je 2003. godine odobrila administracija Georgea W. Busha. 

Obama je rekao da postoji direktna povezanost između invazije i Islamske države koja je iznikla iz terorističke organizacije Al-Qaide.

Dodao je kako je to ''primjer neželjenih posljedica zbog kojih bi morali naciljati prije nego zapucamo''. Obama je uvjeren da će antiteroristička koalicija od 60 zemalja uspjeti istisnuti IS iz Iraka, ali je naglasio da ekstremizam neće nestati dok se pronađu rješenja za unutarnje probleme u zemljama Bliskog istoka. 

- Brine me i što, ako pobijedimo IS, ostaje problem nezadovoljnih sunita diljem svijeta, a pogotovo na nekim područjima gdje mladi odrastaju bez obrazovanja i izgleda za budućnost i koji svoju potvrdu, moć i poštivanje mogu pokazati i steći samo kao borci - rekao je Obama. 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • andrija 2 19.03.2015.

    I šta sad ? tko će vratiti odrubljene glave ljudima,zbog američkih grešaka i zla kojeg su počinili u svijetu. Neka i dalje čačkaju Rusiju ,pa će dobiti ono što ih slijedi a hrvatski ljubitelji amerikanaca neka im se slobodno pridruže u obrani.

  • Zoran Goran 19.03.2015.

    Največi i najgori teroristi na svijetu su SAD, Engleska i njihovi saveznici!!!!!!

  • zof 18.03.2015.

    Amerika je išla uvesti red u Irak, Libiju, Siriju.. Razultati su vidljivi. Čega god su se dotakli, pretvorili su u kaos.. Spržene, spaljene zemlje koja će će godinama biti u ratnom stanju, bez nade u ikakav mir..

Komentiraj...
Vidi sve komentare