To je to što me zanima!

Išao u dvije osnovne škole, svako ljeto bio je u Baškoj

Osnovnu školu “Vladimir Nemet” pohađao je u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Upisao je i osnovnu glazbenu školu. Ljetovao je kod bake i djeda...
Vidi originalni članak

Rodio se u Zagrebu 28. kolovoza 1957.
- Kao obitelj bili smo srednja klasa - kaže Josipović, kojeg su pogodile tvrdnje da mu je otac bio šef zatvora na Golom otoku.
- To su odvratne laži. Otac Ante bio je političar, a karijeru je završio u Croatia osiguranju. Majka je bila učiteljica - dodao je. Osnovnu školu “Vladimir Nemet” pohađao je u Varšavskoj ulici u Zagrebu. Kasnije je upisao i osnovnu glazbenu školu.

1958. ŠTO SAM TO DOBIO ZA PRVI ROĐENDAN?
Josipovićevi roditelji Ante i Milica do 1955. živjeli su u Baškoj Vodi. Zatim se sele u Zagreb, gdje se dvije godine kasnije rodio novi hrvatski predsjednik.

1963. OTAC GA U ZADNJI TREN I SPASIO OD UTAPANJA
Svako ljeto Josipović je provodio kod bake i djeda u Baškoj Vodi. Kao šestogodišnjak izvrnuo se iz koluta “s glavom u vodi, a nogama u zraku”. Situacija je bila pogibeljna. Otac je primijetio da ga nema na površini i izvukao ga. Vrlo brzo nakon toga proplivao je.
- Nikad više u more nisam ušao s kolutom. No svejedno. Na plažu ne idem već jako dugo. Na ljetovanju se odmaram uz glazbu s CD-a i knjige - opisuje morske radosti.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • parki 11.01.2010.

    I Simo Dubajić je bio političar i Karađić i Milošević to što se tiče tate Josipovića a što je s majkom Milicom(asocira me na narodnu miliciju i na batine koje sam od njih pobrao) Milica mi je nekako stranjsko ime a i supruga čini se da je iz istih krajeva kao i keva. Evo još jedan mali osvrt da vidite izrodi za koga ste glasali: rezultati izbora Rezulati izbora u Škabrnji, mjestu velikog stradanja Hrvata: 1. MILAN BANDIĆ NEZAVISNI KANDIDAT 727 82,80 % 2. prof.dr.sc. IVO JOSIPOVIĆ SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP 151 17,20 % Rezultatu izbora u Negoslavcima, glavnom četničkom uporištu za vrijeme napada na Vukovar: 1. prof.dr.sc. IVO JOSIPOVIĆ SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA HRVATSKE - SDP 216 85,71 % 2. MILAN BANDIĆ NEZAVISNI KANDIDAT 36 14,29 % PAMETNOM DOSTA

Komentiraj...
Vidi sve komentare