To je to što me zanima!

Iseljeni stanari Fraterščice zbog urušavanja kuća

Nekoliko dana nakon drame u Kupskoj, stanari Kvaternikove 83 i 85 iselili su se iz kuća. Pucaju im nosivi zidovi i propada terasa
Vidi originalni članak

Ograda je počela proklizavati. Nakosila se. Dvorište propada. Ispod terase se stvaraju rupe. Zemlja se urušava. Napukao je nosivi zid na kući. Bojimo se jače kiše jer će naša kuća jednostavno nestati, kaže Siniša Franc (52). U Kvaternikovoj ulici u zagrebačkom naselju Črnomerec na brojevima 83 i 85 od petka ujutro obitelji su u panici. Ispod njihovih kuća od travnja ove godine M & M Commerce gradi stambeni objekt. Postavljao je temelje. Još prije tri tjedna ispod terase kuće obitelji Franc urušila se zemlja oko osam metara. Radnici su potom nemarno nanijeli zemlju i to zakopali. Građevinski inspektori preporučili su im da se ne približavaju rubu terase. Kiša koja je padala u noći na petak ubrzala je odron zemlje. Sinišina supruga Ljubica (52), njegov sin Tihomir (27) i kći Sanja (23) sinoć su se spakirali. Sa strane na kojoj se kuća urušava tri su spavaće sobe i tamo više nisu mogli provesti noć. Posjetio ih je gradonačelnik Milan Bandić. Zatražio je hitnu sanaciju. Morali su se iseliti. Primili su ih susjedi.
- Već 20 godina kuću obnavljamo i uređujemo. Bojim se što će biti s nama i da ćemo ostati bez krova nad glavom - kaže Ljubica.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • matija028 29.09.2007.

    katastrofa njima je samo lova bitna a nitko ne pita Stanare kako čemo dalje kad se nešto dogodi

  • Željka 29.09.2007.

    Ma samo nek se gradi! Dajte nebodere, shopping centre i garaže! A onda na sve to još dodajte i podzemnu željeznicu. Bravo MIlane i građevinska mafijo, što si sami režete granu na kojoj sjedite!

  • Hacker-ri 29.09.2007.

    pada u roku 5 godina sigurno samo je pitanje kad ! Pa svi se bore sa tim kad se kuce grade na rubovima nasipa!

Komentiraj...
Vidi sve komentare